GENÇ MUCİTLERDEN

GENÇ MUCİTLERDEN

DOĞAL ISITMALI KEDİ EVİ VE OTOMATİK KUŞ YEMLİĞİ ...

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu Bahçeşehir Kolejinin genç mucitlerini makamında ağırlayarak projelerini inceledi. First Lego League Ankara turnuvasına katılan öğrenciler 72 takım arasından ödülle ayrıldılar. Genç mucitler kuş yemliği projeleriyle birincilik, kedi evinden ikincilik ve robot performans birincilik ödülü aldı.
Kayseri Bahçeşehir Koleji Müdürü Mehmet Duran Öznacar, Müdür Yardımcısı ve Proje Danışmanı Ahmet Oba ve Bilim Kulübü öğrencileri Başkan Palancıoğlu´nu makamında ziyaret ederek derece aldıkları projelerini tanıttılar. Kedi evi projesini hazırlayan Eren Bilir, hava akımının dar ve geniş alandan geçişi ile ısınma sistemi geliştirerek kedi evi tasarladığını söyledi. Projeyi çok beğendiğini belirten Başkan Palancıoğlu, üzerinde çalışılarak geliştirilirse, buluşların uygulanabileceğini ifade etti.
Bu tür yarışmaların yerel yönetim uygulamalarında konu edilerek Kayseri´de de yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Palancıoğlu, ?Kediler, köpekler, kuşlar için, diğer geri dönüşüm, enerji kullanımı, su tasarrufu için farklı projeler yapılabilir. Her yıl öğrencilere bir tema verilebilir. Mesela kedi evlerini daha profesyonel çalışıp diğer belediyelerin de kullanabileceği bir ürün hale getirebiliriz.? dedi.
Güneş enerjisi ile çalışan otomatik kuş yemliğiyle birincilik ödülü aldıklarını belirten genç mucitler tamamen ahşaptan tasarladıkları sistemin sadece masrafın yem olduğunu masrafsız ekonomik bir tasarım olduğunu belirtti. Özellikle şehirlerarası yol kenarlarında ve boş arazilerde yaygın olarak kullanılabileceğini belirten Başkan Mustafa Palancıoğlu, projelerin denenmesi gerektiğini söyledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı