GENÇ MUCİTLERİN YÜKSEK İRTİFA BALONU

GENÇ MUCİTLERİN YÜKSEK İRTİFA BALONU

100 BİN FEET´TEN GÖRÜNTÜ ÇEKECEK

Erciyes Teknopark tarafından fiziki alt yapı sağlanan ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kayseri İl Temsilciliği tarafından organize edilen, ?Bende Yaparım? projesi kapsamında, liseli öğrenciler tarafından yapılan yüksek irtifa balonu, 100 bin feet´ten görüntü almak için havaya bırakıldı.
Erciyes Teknopark Kampüsü´nde hayaya bırakılan yüksek irtifa balonu ile 100 bin feetten görüntü alınacak. İçerisinde kamera, konum belirleme ve çeşitli sensörleri barındıran sistem, bir meteoroloji balonu vasıtası havaya bırakıldı. Proje hakkında bilgiler veren TÜGVA Kayseri İl Temsilcisi Ahmet Hidayet Kiraz, " Bende Yaparım projesi lise ve üniversite öğrencilerine mesleki özgüven ve tecrübe kazandırırken, gençlerin Müslüman Bilim Adamlarını tanımalarını sağlamayı amaçlayan bir projedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında alınan başvurular arasından yapılan mülakatla seçilen 50 kadar gencin, profesyonel gönüllülerin desteği ile iki farklı projeyi ortaya çıkarmasını amaçlamaktadır. TÜGVA olarak bu ve benzeri projeler ile gençlerin günlük gündemlerini olumlu yönde değiştirebilmeyi, üreten bir gençlik kitlesi oluşturmayı, kendine öz güveni olan ülkemizin 2023 ve 2071 vizyonunun hayata geçmesini sağlayacak bir insan kaynağı alt yapısının oluşmasını amaçlıyoruz. Projelerden ilki olan 30 kilometre ve üzeri irtifa çıkacak bir meteoroloji balonu ile gönderilecek bir cihazla yüksek irtifadan görüntü alınabilmesini, çeşitli sensörlerle veri toplanmasını ve gönderilen cihazın tekrar elde edilmesi amaçlandı." diye konuştu.
Proje de yer alan lise öğrencisi Tarık Mut da, "Projemizin genel amacı 100 bin feet´ten görüntü almamızdır. İçerisinde insansız bir görüntüleme aracı bulunmaktadır. 100 bin feet´e çıktığı zaman -50 dereceye kadar dayanan bir kameramız var. Bunun sayesinde full HD bir görüntü alacağız. Ayrıca, çeşitli parametreleri almak için de çeşitli sensörlerimiz bulunmaktadır. Üzerinde takılı GPS sensörü ile de balonun nerede olduğunu göreceğiz." ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İHA

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı