GENÇLİĞİN BİRLİĞİ DÜNYA BARIŞINA HİZMET EDİYOR

GENÇLİĞİN BİRLİĞİ DÜNYA BARIŞINA HİZMET EDİYOR

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, aralarında Türklerin de bulunduğu Avrupa’nın 7 ülkesinden gelen 23 gençle buluşmasında, “Dünya gençliğinin birlik ve beraberliği dünya barışına hizmet ediyor” dedi.

Avrupa Birliği gençlik dönüşümü kapsamında Slovakya, Hırvatistan, İtalya, Estonya, Litvanya, Romanya ve Türkiye’den 23 genç, “Kırsal Alanda Gençlik Sorunları Projesi” kapsamında Talas’a geldi. Talas Belediyesi Gençlik Meclisi’nin davetlisi olarak şehirde bulunan gençler, Belediye Başkanı Rifat Yıldırım’ı ziyaret etti. Başkan Yıldırım, dünya gençliğinin buluşmasının önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Proje kapsamında sizleri davet eden gençlik meclisimize teşekkür ediyorum. Dünya gençliğinin buluşması çok önemli. Sürekli bu tür gençlik projelerine ev sahipliği yapmamızdan duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Hiç şüphe yok ki gençliğin birlik ve beraberliği dünya barışına hizmet ediyor.”
Başkan Rifat Yıldırım, gençlere Talas ile ilgili bilgiler de vererek, “Kayseri’nin üçüncü büyük ilçesiyiz. Talas binlerce yıllık tarihe sahip. Şehrimizde Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı olmak üzere 4 medeniyete ait tarihi eserler bulunuyor. Tarihi Kapadokya bölgesindeyiz. Yeraltında ve yer üstünde ciddi tarihi mirasımız var. Diğer yandan dünyadaki sayılı hava sporları merkezlerinden birisiyiz. Ayrıca kış sporları merkezlerinden birisiyiz. Hızla büyüyen, çevresinde birkaç üniversitenin bulunduğu genç nüfusun ağırlıkta olduğu bir şehiriz” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Litvanyalı bir genç, Başkan Yıldırım’a yöresel bal takdim ederken, Başkan Yıldırım da gençlere Talas’ın çiçeklerinden oluşan duvar saati hediye etti. Gençler, daha sonra Talas Belediyesi tarafından turizme kazandırılan mekanlardan Ali Dağı Yeraltı Şehri ve Yaman Dede Kültür ve Sanat Merkezi’ni ziyaret ederek bilgiler aldı.

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da