Gençlik Bayramı coşku ile kutlandı

Gençlik Bayramı coşku ile kutlandı

Yurt genelinde türlü etkinliklerle yaşatılmaya çalışılan ‘Gençlik Bayramı’ coşkusu ilimizde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile start verdi. Vali Gökmen Çiçek’in ilimizde iştirak ettiği ilik etkinlik olan kutlamalar  geleceğimizin teminatı gençlerimiz sergilediği türlü etkinliklerle renklendi.

İlimizdeki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start verdi .  Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu.    

Kutlamalar  daha sonra Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda devam etti. Törene; Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, 12’inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Vedat Öncel, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan, ilçe belediye başkanları, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa,  siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende yabancı öğrenciler Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu. Daha sonra sporcular Vali Gökmen Çiçek’e Türk bayrağı hediye etti.                                                                                                         

Törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreçte yaşananların başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti  “19 Mayıs Milli Mücadele’nin fiili olarak başladığı gündür. Milletimizin kaderini değiştiren 19 Mayıs 1919’un 103’üncü yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatmış olduğu kurtuluş mücadelesi tarihe gömülmek istenen bir milletin tekrar doğuşu ve müreffeh yarınlara yürüyüşüdür. İstiklalimiz ve İstikbalimiz için verdiğimiz son mücadele olan Kurtuluş Savaşı’yla aziz milletimiz vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş, Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreçte başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur”                  

Geleceğimizin teminatı gençlerimizin sergilediği  halk oyunları, karate, kick boks, jimnastik gösterileri törene renk katıp, katılımcıları coşturdu .                                          



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı