GENÇLİK İSTİHDAMI MASAYA YATIRILIYOR

GENÇLİK İSTİHDAMI MASAYA YATIRILIYOR

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafından Avrupa`da ilk defa düzenlenen ``Uluslararası Gençlik İstihdamında Zorluklar Sempozyumu``nda Türk ve Avrupalı uzmanlar tarafından, gençlerin iş bulmada karşılaştıkları sorunlar ve çözüm yolları tartışılacak.

AGÜ Sümer Kampüsü`ndeki toplantı salonunda gerçekleştirilen sempozyumun açılışına; AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İŞKUR Kayseri İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türk ve Avrupalı akademisyenler, konunun uzmanları ile gençler katıldı.
Sempozyumun açılışında konuşan Avrupa Gençlik Forumu ve Avrupa Konseyi Eğitmeni, Politika Araştırma ve Analiz Enstitüsü Müdürü Marius Ulozas ve Erasmus+Avrupa Programında Fransa Ulusal Ajansı Başkan Yardımcısı Bernard Abrignani, Avrupa`da ve dünyada gençlerin istihdam sorunları, gençlerin iş bulmada karşılaştıkları zorluklar ve bu zorlukların aşılması konularında bilgi aktardı.
Türk Ulusal Ajansı temsilcisi İbrahim Demirel de gençlerin istihdamı konusunda Türkiye`den örnekler verdi.
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ise, üniversitenin kuruluşu ve çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirerek, bütün ülkelerin en önemli sorunlarından birisi olan gençlerin istihdamıyla ilgili düzenlenen sempozyumla ilgili görüşlerini dile getirdi.
Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, sempozyumla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, ``Bugün Abdullah Gül Üniversitesi olarak gençliğin istihdamı gibi çok önemli bir konuda, Avrupa`dan gelen meslektaşlarımızla beraber, sivil toplum kuruluşlarıyla beraber, devlet ve özel sektör temsilcileriyle beraber, akademisyenlerle beraber tartışmak üzere ve bu konuda kalıcı çözümler üretmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi, teknoloji çok hızlı ilerliyor, çok hızlı bir değişim var dünyada ve bununla birlikte genç nüfus da artıyor. Genç nüfusun istihdamı problemi, iş bulma sorunu giderek büyüyor. Yalnızca Türkiye`de değil, yalnızca Asya`da değil, Avrupa`da bile en önemli sorunlardan bir tanesi, gençli istihdamı olarak karşımıza çıkıyor. Gençliğin istihdamı şu anda enerji gibi, diğer önemli konular gibi dünyanın küresel meselelerinden bir tanesi haline geldi. Biz de Türkiye olarak buna çok önem veriyoruz çünkü çok genç bir nüfusumuz var. Genç nüfusun olmasından mutluluk duyuyoruz, gurur duyuyoruz fakat bu genç nüfusu düzgün bir şekilde kullanamazsak, istihdam edemezsek o zaman büyük bir sorumluluk almış olacağız ve o zaman da bu önemli kaynağı kullanamamış hale geleceğiz. Bununla beraber, ileride sosyolojik, ekonomik sorunları Türkiye üstlenmek zorunda kalacak. Bu açıdan gençlik istihdamı çok önemli bir konu`` diye konuştu.
Dünyanın karşı karşıya olduğu en önemli sorunlardan birisi olan gençlik istihdamının genellikle dışlanan bir sorun olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sabuncuoğlu, ``Bu sorunu 3 gün boyunca tartışacağız. Bunun için çeşitli alternatif çözümler üretilecek. Bu arada bu seminer, Avrupa`da ilk defa yapılıyor. Bu sempozyumun Türkiye`de ve özellikle Kayseri`de yapılıyor olması da çok önemli`` ifadelerini kullandı.
Sempozyumun açılış bölümünün sonunda, Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, sempozyumun sponsorlarından Gençlik ve Spor Bakanlığının plaketini İl Müdürü Murat Eskici`ye verdi.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”