GENİŞLETİLMİŞ İÇ ANADOLU BAROLARI BİRLİĞİ TOPLANTISI

GENİŞLETİLMİŞ İÇ ANADOLU BAROLARI BİRLİĞİ TOPLANTISI

BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI FEYZİOĞLU: "YARGI REFORMUNU ÜLKE İÇİN İSTİYORUZ"

Kayseri Barosunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Genişletilmiş İç Anadolu Baroları Birliği Toplantısı’na katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu “Biz yargı reformunu bu ülkenin refahı için kaçınılmaz görüyoruz. Bazıları bunu sırf biz avukatlar için istiyoruz diye düşünebilir. Bu yanlıştır. Avukatın kendi adına istediği bir şey olmaz. Yargı reformunu istiyorsak bu ülke için istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri Barosu ev sahipliğinde bir otelde gerçekleştirilen Genişletilmiş İç Anadolu Baroları Birliği Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Kayseri'nin ata diyarı olduğunu hatırlatıp, sabah ata topraklarını gezdiğini, Kayseri'de halen Ahilik geleneğinin yaşatıldığına şahit olduğunu görmekten son derece mutlu olduğunu vurgulayarak "Türkiye'nin her yerini dolaşan bir insan olarak Kayseri'deki Ahilik gelenek ve kültürünün devam etmesinden fazlasıyla memnunum. Çünkü esnaf gün doğar doğmaz dükkanını açıyor. Açmazsa diğer esnaf tarafından ayıplanıyor. Esnafı korumak aslında milli bilinci korumaktır. Çünkü esnaf milletin birleştirici unsurudur." değerlendirmesinde bulundu.

Sözlerinin devamında ‘Hukuk Güvenliği’nin tesis edildiği ülkelere yatırımcının geldiğini, bu nedenle yargı reformunu ülkenin refahı için kaçınılmaz gördüklerine vurgulayan Feyzioğlu, "Esnafı geziyorum, onlara 'Ne istersiniz, ne yapılması gerekir?' diye soruyorum. Dudaklarda tek cümle var, 'yatırım, fabrika, tarıma dayalı sanayi, çiftçiliğin ve hayvancılığın geliştirilmesi.' Bütün bunlar için de yatırımcının ihtiyaç duyduğu en önemli teşvik, hukuk güvenliğidir. Hukuk güvenliği olmayan bir ülkeye yerli yatırımcı gelip parasını bağlamaz, dışarıdan hiç gelmez. Bazıları bunu belki sadece avukatlar için istiyoruz diye düşünebilir. Son derece yanlıştır. Bu noktada bir avukatın, sizi temin ederim, kendi adına istediği bir şey olmaz. Yargı reformunu istiyorsak bu ülke için istiyoruz. Çünkü bir avukata bir hak, onun şahsi ayrıcalığı için verilmez. Savunduğu vatandaşın, bireyin hakkı olarak tanınır. Bir avukatın hakkı ihlal ediliyorsa bilin ki orada vatandaşın insan hakkı ihlal ediliyordur. Bu bilince inşallah bu ülke ulaşır." İfadesini kullandı.

Ankara Baro Başkanlığı döneminde kadına şiddeti önlemek ve kız çocukları için "Kardelen Projesi"ni hayata geçirdiklerini, şimdi bunu ülke geneline taşımayı planladıkları belirten Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, "Sayın Adalet Bakanı ile çok güzel bir iş birliği içinde, şiddet önleme ve izleme merkezlerinin her birine barolarımızın bu konuda uzman, şiddet mağduru kadınlarla iletişim kurma noktasında özel eğitim almış, kadın hakları mücadelesine başını koymuş kıdemli kadın avukatları görevlendireceği bir proje gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

Başkan Feyzioğlu, sahada da mağdur kadının elini tutacak, onunla sisteme karşı mücadele edecek avukatlar yetiştirdiklerini dile getirerek, "Dört dörtlük bir çalışma inşallah çok yakın bir zamanda hazırlanacak, önümüze konacak. Dün Emine Erdoğan Hanım'a bir mektup yazdım. Bu projenin kendileri tarafından sahiplenilmesini önemsiyorum ve bir kadın olarak kadına karşı şiddeti önlemek için çok şey yapacağını düşünüyorum." dedi ve ekledi;

"Eskişehir vakasında mağdur Tuba Hanım maalesef tam 23 kez dilekçe yazıp 'Beni öldürecek bu adam.' diye müracaat etmişti. Her seferinde görevliler kağıt üzerinde, üzerine düşen her şeyi yapmıştı ama o öldürüldü. Aslında hiç kimse hiçbir şey yapmamıştı. Şimdi de Didim'de benzer bir vaka var. Didim, avuç içi kadar bir yer. Didim'de 6 senedir bir kadına kabus hayatı yaşatılmasını asla kabul etmiyorum. 4,5 yaşındaki bebeğini anneyi döve döve yanından alıp, 1,5 ay evine götürüp, ondan sonra çocuk yemeden içmeden kesilince, ağlaması susmayınca, artık çocuğun feryat figanı karşısında anasına iade etmek zorunda kalan bir adamın, çocuk kaçırmaktan dolayı açılan soruşturmada hakkında takipsizlik kararı verilmesini de asla kabul etmiyorum. 'Evlilik birliği resmen sona ermediği için' şeklindeki bir gerekçeyi hiçbir şekilde benimsememiz mümkün değil. Bu vaka daha yeni. Zeliha Hanım feryat etti, 'Beni de mi ölünce koruyacaksınız?' diye. Türkiye'de bunun gibi on binlerce mağdur insan var.".

Başkan Feyzioğlu sözlerinin sonunda Emine Erdoğan'a projelerini anlatmak istediğini belirterek, "Bu konulara da hassasiyet gösterdiğini biliyorum. Daha aktif şekilde sahaya indiğinde emin olunuz ki sahada görev yapacak herkese teşvik unsuru olacaktır." dedi.

Kayseri Baro Başkanı Cavit Dursun’da ‘Genişletilmiş İç Anadolu Bölgesi Baro Başkanları Toplantısı’ hakkında bilgiler verip, toplantıya katılan 32 baro başkanına şükranlarını sunarak "Dün akşam itibariyle şehrimizin tarihinde önemli bir yeri olan Mustafa Kemal Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 100 yılı anısına çok güzel bir oratoryosu gerçekleştirdik. Bugün de akşama kadar avukatlık mesleğiyle, yargı erkininin sorunlarıyla ilgili toplantımızı gerçekleştireceğiz. Şehrimize gelen tüm başkanlarımıza ve birlik başkanımıza saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

‘Genişletilmiş İç Anadolu Baroları Birliği Toplantısı’ medya mensuplarına kapalı olarak gerçekleştirildi…



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı