GERCÜŞ´TE HAİN SALDIRI!

GERCÜŞ´TE HAİN SALDIRI!

7 YİĞİDİMİZ DAHA ACIMASIZCA KATLEDİLDİ?

Batman´ın Gercüş ilçesinde yol yapım çalışmasının emniyetini sağlayan askerlerin bulunduğu zırhlı askeri aracın geçişi sırasında kanlı terör örgütü PKK´lı teröristlerce asfaltın altına tuzaklanan el yapımı patlayıcıyı infilak ettirilmesi sonucu yaşanan patlamada 1´i astsubay, 6´sı uzman çavuş, 7 vatan evladı daha ?Şehadet´e erdi. 2 askerin de ağır yaralandığı saldırı herkesi yasa boğarken; Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan bir basın açıklaması yaparak hain saldırıyı lanetleyip ? Hainler bilsin ki bizler var olduğumuz sürece bu vatan, bu bayrak,bu ezan emin ellerdedir? ifadesini kullandı?

Bu kez acının adresi Batman oldu. Gercüş ilçesinde yol yapım çalışmasının emniyetini sağlayan askerlerin bulunduğu zırhlı askeri aracın geçişi sırasında PKK´lı teröristler, asfaltın altına tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada, 1´i astsubay, 6´sı uzman çavuş, 7 asker şehit oldu, 2 asker de ağır yaralandı.

Altınoluk ve Çelikköy köyleri arasında, Umutlu köyü yol ayrımında, devam eden yol yapım çalışmasının emniyetinin alınması amacıyla görevlendirilen askerleri taşıyan zırhlı araça sabah saat 06.00 sıralarında saldırı düzenlendi. PKK´lı teröristler, yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada 7 asker şehit oldu, 2 asker de ağır yaralandı.

Saldırının ardından bölgeye güvenlik güçleri ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralı askerler, bölgedeki hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralı askerlerden 7´si doktorların tüm çabasına karşın, kurtarılamayarak, şehit oldu. Patlamayla birlikte asfalt yolda 1,5 metre derinliğinde 4,5 metre çapında geniş çukurun oluştuğu görüldü. PKK´lı teröristlerin, el patlayıcıyı önceden yola tuzakladığı, kablolu düzenekle uzaktan kumandayla infilak ettirdiği saptandı. Güvenlik güçleri, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlattı.

Saldırı tüm yurtta hüzün ve göz yaşına sebep olurken Beştepe´de din görevlilerini ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman´da şehit düşen 7 askerimizin kanının yerde kalmayacağını vurgulayarak "Öfkemiz büyüyor? ifadesini kullandı?

Öte yandan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Yılmaz Üçkan ?da dernek binasında bir basın açıklaması gerçekleştirerek kanlı saldırıyı ve hain terör örgütünü lanetleyerek "Ey gafiller, katiller, vatan hainleri. Bilin ki bizler var olduğumuz sürece bu vatan, bayrak, ezan emin ellerde" dedi ve ekledi? "Bugün ülkemiz yine acı bir haberle güne başladı. 7 vatan evladımızı şahadet şerbetiyle hakka uğurladık. Şehitlerimize Allah´tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Şunu herkes bilsin ki; Türk milletinin evladı var olduğu sürece bu vatana, bayrağa hiç kimse el uzatamayacak Allah´ın izniyle. Şehit aileleri ve gaziler olarak buradan sesleniyoruz; ey gafiller, katiller, vatan hainleri. Bilin ki bizler var olduğumuz sürece bu vatan, bayrak, ezan emin ellerde. Bundan sonra da inşallah Allah´ın izniyle emin ellere teslim edilecek. Bununla beraber bu acı haberi duyduktan sonra şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağına inanıyoruz. Terörle mücadelemiz etkin bir şekilde devam ederken bu etkinliğin daha etkili, daha sonuç alıcı olmasını istiyoruz. Eksikliklerimizi ivedi olarak tamamlayıp ondan sonraki süreçte beklentimiz şehitlerimizin kanının yerde kalmaması. Bununla ilgili yapılacak ne varsa ivedilikle harekete geçilmesi ve sınır içerisinde veya sınır ötesinde bu hainlere gerekli dersin verilmesini bekliyoruz"



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu