GEREKEN YAPILACAK

GEREKEN YAPILACAK

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL, KAYSERİ GEZİSİNİN SON GÜNÜNDE SURİYE TARAFINDAN DÜŞÜRÜLEN TÜRK SAVAŞ UÇAĞI İLE İLGİLİ İLK DEĞERLENDİRMESİNDE “HER ŞEY ORTAYA ÇIKTIKTAN SONRA NE GEREKİYORSA YAPILACAĞINDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN" DİYE KONUŞTU.

            Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin Yamula Barajı kıyısında bulunan  Kayseri Marina'da ki brifing toplantısına gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Gül, Türk uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak ilk kez  Kayseri’de  konuştu.

 

            Malatya'dan havalanan askeri uçakla en son 11.58'de bağlantının kesildiğini belirten Gül, görüşmeler neticesinde F-4 tipi, silahsız ve 2 pilotlu uçağın düşürüldüğünün ortaya çıktığının belirterek “Her şey net olarak belli olduktan sonra şüphesiz ki ne gerekiyorsa o yapılacaktır" diye konuştu. Olayın ardından dün yetkililerle sürekli temas halinde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Her şeyin net olarak ortaya çıkması gerekiyor. Şüphesiz ki böyle bir şeyin üzerinin örtülmesi mümkün değil, ne gerekiyorsa şüphesiz ki yapılacaktır. Bunda hiçbir tereddüttün söz konusu olmaması gerekir" dedi.

 

Suriye'den yapılan uçağın ihlal üzerine düşürüldüğüne ilişkin açıklamanın hatırlatılması üzerine Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Uçağın düşürüldüğü kesin. Her şey netleşsin diye biz daha erken bu açıklamayı yapmadık. Çünkü bunlar neticeleri çok olan şeylerdir. Uçağın düşürüldüğü yerin kesin tespiti yapılmak üzere, ondan sonra ne gerekiyorsa yapılacaktır. Jet uçaklarının deniz üzerinde uçarkenki sürati düşündüğünüzde, sınırlara kısa mesafeli olarak girilip çıkılması rutindir biraz. Ege'de Karadeniz'de başka yerlerde bunlar rutin şeylerdir. Kötü niyet içermeyen, uçakların süratinden dolayı elde olmadan olan şeylerdir. Acaba öyle mi oldu, yoksa tamamen kendi karasularımızda mı oldu, bunlar ortaya çıkacak. Bunlar neticeleri ağır olan konular olduğu için daha detaylı açıklamaları erkenden yapılamıyor. Her şey ortaya çıktıktan sonra ne gerekiyorsa yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın."

 

Cumhurbaşkanı Gül, konuyla ilgili Suriye ile temas olup olmadığının sorulması üzerine telefon temaslarının yapıldığını belirterek ,"'Biz, güvenlik olmadığı için Suriye'den temsilcilerimizi çektik. Bu, temasın hiç olmadığı anlamına gelmez. Uçağın parçaları bulundu biliyorsunuz, onlar tespit edildi. Günün aydınlanmasıyla hem karadan hem denizden arama devam ediyor. İnşallah pilotlar sağ bulunurlar. Şu anda birinci önceliğimiz budur " açıklamasında bulundu.

 

Gül, Suriye devletinin de arama kurtarma çalışmalarına katıldığını sözlerine ekledi.

 



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı