GERMİR BEZİRHANESİ

GERMİR BEZİRHANESİ

ZİYARETE AÇILACAK

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, tarihe dokunarak Anadolu yapılarını onardıklarını ve günümüzün hizmetine sunduklarını böylece Anadolu´nun bu kültür mirasını gelecek nesillere de aktardıklarını söyledi.
Çevresinde tarihi doku ve kültür varlıkları ile bütünlük sağlanarak,
29 Nisan 2016 Cuma günü saat 13:30´da Melikgazi Belediyesi tarafından endüstri mirasımızın en değerli örneklerinden biri olan Germir Bezirhanesi ziyarete açılacağını belirten Başkan Büyükkılıç ?Melikgazi Belediyesi olarak tarihe olan saygımız ve sahiplenmemiz tescillenmiştir. Germir Bezirhanesi´ni restore ederek bilime, tarihe, ekonomi tarihine, Anadolu ve Dünya kültür mirasının hizmetine sunuyoruz. Şu anda Sultan Reşad Dönemi´nde 1911 yılında Germirli İmamzade Ali Efendi tarafından yaptırılmış tarihi Germir İptidai Mektebi´nde aslına uygun çalışma başlatıyoruz. Aslına uygun olarak onarılacaktır. Yapılan aslına uygun onarım çalışması sonrası bu eserler Kayserimize kazandırılmaktadır.?dedi.
Kayseri kültür projesi kapsamında Bezirhane önemli?
Germir bölgesinin Kayseri´de yer alan ve birçok tarihi mekâna ev sahipliği yapan mahalle olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Germir Bezirhanesi´nin Kayseri kültür projesi kapsamında önemli olduğunu kaydetti.
Ekonomi tarihi açısından da önemli?
Başkan Memduh Büyükkılıç, bugün ziyarete açılan Germir Bezirhanesi ile restorasyon çalışmasına başlanacak olan Germir İptidai Mektebi´nin hem tarih hem ekonomi hem de mimari ve sanat tarihi açısından önemli olduğunu, birçok güzelliği ve sanatsal çalışmayı taşıdığını sözlerine ekledi.



Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi