GES´E YOĞUN İLGİ

GES´E YOĞUN İLGİ

GES KURMAK İÇİN 800 BAŞVURU YAPILDI. 76 GES DEVREDE

Bünyan Köprübaşı´nda 10 milyon M2 alana kurulacak Kayseri GES OSB´de süreç işliyor
Kayseri, Güneş Enerji Santralleri (GES) kurulmasında ülkemizde ilk sırada yer alıyor?KCETAŞ ve Erciyes Elektrik A.Ş.´nin kontrolünde sürdürülen çalışmalar çevresinde 2015 sonu itibariyle 1 Mgw´lık 76 GES hizmete girdi.GES kurmak için başvuru sayısı ile 800´e ulaştı. KCETAŞ güç trafolarına % 25 soranında lisanslı tahsis yaptı. 230 Mgw´lık bağlantı görüşü çerçevesinde devreye giren 76 GES´e ilave olarak, Bu yıl da 100 kadar GES´in kurulması bekleniyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,genel seçimler öncesinde Başbakan Davutoğlu ile yaptığı görüşme çerçevesinde Kayseri GES OSB kurmak için kolları sıvadı. Bünyan Köprübaşı yakınlarında 10 milyon m2´lik bir alan bu amaçla tahsis ediliyor.GES OSB´nin kuruluşunda Belediyenin yanı sıra KCETAŞ ve bazı meslek örgütlerinin de ?müteşebbis heyet? olarak görev alacağı sanılıyor.
Kayseri geride bıraktığımız yıl içerisinde en çok Geneş Enerji Santrali (GES) kurulan iller arasında yer aldı?Enerji Bakanlığı´nın bir süredir enerji ihtiyacını yerli kaynaklarla temin projesi kapsamında Bakanlığın kontrolünde, Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. ve Erciyes Elektrik A.Ş.´nin yönetiminde verilen GES ruhsatları bir bir hayata geçiyor?
Erciyes Elektrik A.Ş. yetkilileri, güç trafolarının kapasitesi de dikkate alınarak KCETAŞ tarafından % 25 oranla lisanslı tahsis yapıldığını,bunun da 230 Mgw bağlantılı bir kapasite anlamına geldiğini belirterek ?Bu görüş ve tahsis çerçevesinde şuana kadar 76 GES şehrin muhtelif bölgelerinde hayata geçmiştir?Bunların her biri 1 Mgw kapasitelidir.Projesi onaylanıp devreye sokulan 76 GES´e ilave olarak 100 kadar daha GES´in bu yıl içerisinde tamamlanacağına sanıyoruz.Aslında bu yönhde 800 kadar talep var. Ancak mevcut hat kapasitesi itibariyle bu taleplerin tamamının karşılanabilmesi şimdilik mümkün gözükmüyor? dediler?
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik daha önce yaptığı açıklamada Kayseri7ye yeni üç OSB kuracaklarını belirterek bunların birinin hayvancılık,et ve et ürünleri,diğerinin Hava Savunma Sanayi ve nihayet 3. Sünün de GES OSB olduğunu söylemişti?
Çelik zaman zaman konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede 1 Kasım genel seçimleri öncesi konuyu Başbakan Davutoğlu´na da açtığını ve her türlü desteğini aldıklarını belirtmişti?
Başkan Çelik yaklaşık on gün kadar önce, münferit GES´lerin yanı sıra GES OSB olarak hizmet verecek olan Bünyan Köprübaşı yakınlarındaki 10 milyon M2 alanda kurmayları ile birlikte incelemelerde bulunmuştu.
Yenilenebilir enerji kaynakları mevzuatı çerçevesinde GES kurulacak araziler üzerinde gerekirse vasıf değişikliği yapılabiliyor?
Kayseri GES OSB´nin kurulacağı alanla ilgili tespit çalışmalarını son aşamaya getiren Başkan Çelik, bölgenin GES OSB ilan edilmesi için Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´na başvurmadan önce müteşebbis heyet´in kurulmasını sağlayacak.
Kayseri GES OSB´nin kurucuları arasında Büyükşehir Belediyesi,KCETAŞ ve Erciyes Elektrik A.Ş.´nin yanı sıra bazı ilçe belediyeleri ile meslek örgütlerinin yer alması bekleniyor?GES OSB´nin devreye girmesi ile birlikte KCETAŞ´nin de Enerji Bakanlığı ile irtibata geçerek bu bölgede üretilecek enerjinin nakli konusunda mevcut hatların kapasitesini artıracak yatırımlar yapması bekleniyor?
Uzmanlar 1 Mgwq´lık GESin8 kuruluş maliyetinin yaklaşık bir milyon avro ile 1.2 milyon avro arasında olduğunu hatırlatarak, ?Yönetim anlayışına göre bu yatırım 6-7 yıl arasında kendisini amorti ediyor? denildi?



KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı