GES´TE TÜRKİYE´NİN 1 NUMARASI

GES´TE TÜRKİYE´NİN 1 NUMARASI

?KAYSERİ OSB´

Yenilenebilir enerji konusunda yaptığı çalışmalarla sanayiciye büyük kazanımlar sağlayan Kayseri Organize Sanayi Bölge Yönetimi, 4 MWp´lık ek ünitenin de devreye alınmasıyla 55 MWp´lık tesisle Türkiye´nin en büyük GES projesine sahip oldu. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi bu sayede yenilenebilir enerji de ülke çapında 1.sırayı elde etti.   

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi´nde yapılan yatırımlar sanayiciye kazanımlar sağlamaya devam ediyor. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan´ın girişimleri sonucunda geçtiğimiz dönem hayata geçirilen Güneş Enerji Santralleri sayesinde ekonomik anlamda büyük kazanımlar sağlayan sanayici, yeni ek tesisinde devreye alınması ile kazanımını bir kat daha artırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kayseri OSB tarafından geçtiğimiz günlerde ek 4 MWp´lık tesis devreye alındı. Bu sayede toplamda 55 MWp kapasiteye ulaşan Kayseri OSB GES santralleri, Türkiye´nin en büyük Güneş Enerji Santrali (GES) oldu.

Kayseri OSB 55 MWp´lik Güneş Santrali ile Türkiye´nin en büyüğü olurken konu hakkında açıklamalarda bulunan Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan şunları söyledi: ?Enerji, hayatımızın her yönünü etkilemektedir: bize ışık, ısı, ulaşım ve diğer araçlar için yakıt sağlar. Ancak, bugün, enerji tedarikimizin güvenliği ve fosil yakıtlardan elde edilen enerjinin, çevre üzerindeki etkisi konularını her zaman olduğundan daha fazla düşünmemiz gereken bir dönemdeyiz. Dünyada ve Türkiye´de artan nüfus, enerji kaynaklarında meydana gelen azalma, araç ve gereçlerinin yaygın kullanımı ile birlikte artan enerji ihtiyacı, dünya ülkelerinin enerji politikalarında yenilikler yapmasını zorunlu kılmaktadır. Enerji verimliliği dünyanın korunmasında önemli bir adımdır. Yenilenebilir enerjilerin kullanılması daha az fosil yakıt kullanımı, daha küçük karbon ayak izine neden olacak daha az sera gazı emisyonu ve hava kirliliği demektir.?

?GES PROJESİ İLE SANAYİCİLERİMİZİN GÜNDÜZ ELEKTRİK İHTİYACININ %21,5´İNİ KARŞILIYORUZ´

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan tesislerin sanayiciye büyük kazanımlar sağladığını, gündüz kullanılan elektrik ihtiyacının %21,5´ini karşıladığını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Mevcut kapasite olarak Kayseri OSB´de faaliyet gösteren firmalarımızın gündüz elektrik ihtiyacının % 21,5´sini karşılayacak hale getirilen tesis aynı zamanda 65 bin konutu aydınlatacak kapasiteye sahiptir. Bu sayede yaklaşık 190 bin ağacında kaybını önleyerek, 8.000.000 m3 doğalgaz ithalatının da önüne geçmiş oluyoruz. 2018 yılı sonunda GES Tesisi Otomasyon Sistemimiz Aktif Hale Gelecek olup bütün santrallerimize uzaktan müdahale edilebilecektir. GES tesislerimizde Scada sistemlerimizin izlenmesi, araç ve gereçlerim depolanması için yaptığımız GES Yeni İdari Binamız faaliyete geçmiştir? dedi.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da