GIDA TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ RAMAZAN AYI´NDA

GIDA TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ RAMAZAN AYI´NDA

İŞLETMELERE 7/24 DENETİM YAPACAK

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kayseri´de bulunan 4400 gıda işletmelerini Ramazan Ayı boyunca saat gözetmeksizin 7/24 denetim yapmaya hazırlanıyor. Toplamda 3000 civarında denetim gerçekleştirecek olan Gıda İl Müdürlüğü, halkın sağlığını tehdit eden kişilere göz açtırmayacak. Gıda ve Yem Şube Müdürü Cevdet Akyüz haber ekibimize yapmış olduğu değerlendirmede ?cumartesi, Pazar, iftardan önce, iftardan sonra gerekirse sahur saatlerinde bile denetimleri yapacak şekilde planlama yaptık. Halkın sağlığı ile oynayanlara göz açtırmayacağız.? dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü insan sağlığı ile oynayanlara darbe vurmaya hazırlanıyor. Buna göre Ramazan ayı boyunca, gıda üzereni olan işletmelere saati fark etmeksizin 7/24 denetim yapacak. Önceki yıllardan çok farklı ve sıkı bir denetim programı hazırlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bu Ramazan´da insan sağlığını önemsemeyen işletmelere göz açtırmayacak.
Gıda ve Yem Şube Müdürü Cevdet Akyüz haber ekibimize özel olarak yaptığı röportajda ?Ramazan ayında ister istemez insanlarımızın ihtiyaçları, tüketimleri artıyor. Tüketimleri arttığı için bizlerde Ramazan ayına özel olarak, bu Ramazan´da ilk olarak, 7/24 saat denetim programı hazırladık. Programa göre ekiplerimiz cumartesi, Pazar, iftardan önce, iftardan sonra gerekirse sahur saatlerinde bile denetimleri yapacak şekilde planlama yaptık? dedi;
?Ramazan ayında ister istemez insanlarımızın ihtiyaçları, tüketimleri artıyor. Tüketimleri arttığı için bizlerde Ramazan ayına özel olarak, Bakanlığımızdan gelen düzenli talimatlar doğrultusunda ve İl Müdürlüğümüzün yapmış olduğu planlamalar doğrultusunda denetim sayısını artırıyoruz, Ramazan ayına ait özel önlemler alıyoruz. Bu önlemler doğrultusunda bu Ramazan´da ilk olarak, 7/24 saat denetim programı hazırladık. Programa göre ekiplerimiz cumartesi, Pazar, iftardan önce, iftardan sonra gerekirse sahur saatlerinde bile denetimleri yapacak şekilde planlama yapacağız.?
Peki bu denetimler kimlere yapılacak, Akyüz bu konuyu da ayrıntılı olarak açıkladı, bakkallardan iftar yemeği verilen yerlere kadar denetim altında olacağını söyledi; ?Bu kapsamda özellikle, tüketimin yoğun olduğu yerlerde, iftar yemeklerinin verildiği yerlerde, bakkallarda, marketlerde, tatlıcılarda, unlu mamulleri olan yerlerde denetimlerimizi artırmayı düşünüyoruz. Bu kapsamda, biz önceki yıllarda yapmış olduğumuz denetimlerin üstüne koyarak bu sene sayımızı çok artıracağız. Bakanlık olarak biz denetimlerimizi ?Risk Esası´na göre yapıyoruz. Yani; işletmelerin ürettikleri ürünlerin riskine göre, mesela et ve süt ürünlerinde bizim denetim sıklığımız daha yüksek. Ayda bir olacak şekilde bile bizim denetim sıklığımız düşüyor. Daha riski düşük olan ürünlerde mesela, unlu mamullerde, işletmenin şartları da iyiyse yılda bir sefere kadar da denetim düşebiliyor.?
Akyüz konuşmasının sonunda, tüketicilere uyanık olmaları konusunda uyardı. Bize yardımcı olmak isteyen vatandaşlarımız ?ALO 174´ hattından ihbarda bulunsunlar dedi; ?Bu kapsamda biz denetim sayımızı revize ettik. Yılda 15 bin civarında denetim yapacağız. Ramazan ayında 3000 bin civarında denetim yapacağız. Biz ne kadar denetim yaparsak yapalım, burada önemli olan tüketicilerimizin dikkatli olması. Biz işletmenin başında 7/24 dursak da işletmelere yetişmemiz mümkün değil. Tüketicilerimizin mümkün olduğu kadar güvenilir yerlerden gıda almaları, merdiven altı yerlerden almamaları, bu tarz yerler mutlak suretle Tarım İl Müdürlüğü´nün 174 hattına bildirmeleri etiketsiz ürünler satın alamamaları, saklama koşullarına dikkat etmeleri gerekir. Bu konularda sıkıntı yaşamaları halinde ?ALO 174´ hattını aradıkları takdirde en kısa zamanda buraları gidip denetleyeceğiz ve gerekli durumlarda cezai işlemler yapılacaktır.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



“19 Mayıs milletimiz ve ülkemiz için gelecek adına atılan tarihi bir adımdır”

“Gençlik Yürüyüşü” Etkinliği gerçekleştirdi

Özel çocuklara "QR kodlu" koruma

"Güçlü Türkiye gençlerimizle gücüne güç katacak"

Başkan Yalçın: “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından biridir”

Kayseri Üniversitesi 6 yaşında

Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek”

Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi

"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"

Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet

Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri

“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”

Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti

Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf

Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı

Başkan Büyükkılıç, dev istihdam fuarını ziyaret etti