GIDA -TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ KAYACAN,

GIDA -TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ KAYACAN,

?GÖL VE GÖLETLERE 100 BİN ADET YAVRU BALIK BIRAKILDI?

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan bakanlığın ´Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi´ kapsamında İncesu ve Yahyalı ilçelerindeki göletlere 100 bin adet yavru sazan balığı bırakıldığını duyurdu?

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan il müdürlüğünün internet sitesinden ve kendi kişisel hesabından yaptığı açıklamada bakanlığın ´Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi´ kapsamında İncesu ve Yahyalı ilçelerindeki göletlere 100 bin adet yavru sazan balığı bırakıldığını duyurdu?

İl Müdürü Kayacan açıklamasında şunları kaydetti? ?Bakanlık olarak, su ürünleri kaynaklarımızın ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla ´Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi´ni yürütüyoruz. Proje kapsamında, Bakanlığımıza bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Üretim Tesisleri´nde 5 milyon adet yavru Sazan balığı üretilmiş ve 100.000 adedi Kayseri ilimize tahsis edilerek İncesu ve Yahyalı ilçelerindeki göletlere bırakılmıştır. Bakanlığımızca; Anadolu´muzun ekonomik ve tabii türleri arasında yer alan, vatandaşımız için kaliteli bir protein, balıkçımız için önemli bir gelir kaynağı, hem sportif hem de ticari balıkçıların gözdesi olan bu balıkları 21.06.2018 tarihi itibariyle; başta Eber, Beyşehir, İznik ve Uluabat gölleri olmak üzere 685 göl ve gölete bırakıldı. Bu yıl yapılacak balıklandırma çalışmalarıyla birlikte son 10 yılda 55 milyon Yayın, Sazan, Çipura, Levrek, Kalkan, Mersin ve Karadeniz alabalığı yavrusu göl ve göletlerle bırakılmış olacaktır. Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkân tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir. Yürütülen farklı türlerden yavru balık elde etme çalışmaları çerçevesinde, gelecek yıllarda yeni balık türlerini de deniz ve iç sulara bırakarak, vatandaşlarımızın sağlıklı ve kaliteli proteine ulaşmasına katkı sağlamaya devam edilecektir.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ