GÖDEKMERDAN:SAĞLIK MERKEZLERİNİN DENETİMİ İLE GÖREVLİYİZ

GÖDEKMERDAN:SAĞLIK MERKEZLERİNİN DENETİMİ İLE GÖREVLİYİZ

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine getirilen Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, “Kamu Hastaneleri Birliği, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerini vermek üzere hastanelerin, ağız ve diş sağlığı merkezlerinin ve benzeri sağlık kurulu

Kayseri Eğitim ve araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen programda Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, Kamu Hastanelerinin genel yapısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığının 3 ayrı bölümden oluştuğunu belirten Gödekmerdan, “Sağlık Bakanlığının illerdeki taşra teşkilatı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden oluşmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü ildeki diğer sağlık kurumları arasındaki koordinasyonu sağlamakta olup, denetim rolünü aynen muhafaza etmektedir. İl Sağlık Müdürü ilde Sağlık Bakanlığı’nın temsilcisi ve valinin sağlık müşaviri konumundadır. Bununla birlikte, 112 sağlık hizmetlerinin yürütülmesi, özel hastane ve muayenehanelerin açılması, faaliyetlerinin denetlenmesi ve sağlık turizmini geliştirmek de İl Sağlık Müdürlüğünün görevleri arasında yer almaktadır” diye konuştu.
İl Halk Sağlık ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinin görevlerinden de bahseden Gödekmerdan, “İl Halk Sağlığı Müdürlüğü esas olarak birinci basamak sağlık hizmetleri ile koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerinin yürütülmesinden sorumludur. Bu anlamda bulaşıcı hastalıklar, kanser, bağışıklama, obezite, tütün kullanımı ve şeker hastalığı gibi konularda izlem, araştırma ve değerlendirme yaparak bunların azaltılması ya da önlenmesi için gerekli tedbirleri almakla yükümlü bulunmaktadır. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği de, sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında 2 Kasım 2011’de çıkarılan 663 sayılı kanun hükmünde kararnameye istinaden, 2 Kasım 2012 tarihi itibari ile 81 ilde aynı Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerin tek çatı altında toplanmasını ve yönetilmesini sağlamak üzere kurulmuştur” şeklinde konuştu.
Gödekmerdan Kamu Hastaneler Birliği’nin kuruluş amacını şu şekilde sıraladı;
1-Vatandaşa daha kaliteli hizmet verilmesi
2-Hasta hakları, hasta ve çalışan memnuniyeti ve hastaların sosyal ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerin geliştirilmesini, tıp ve kamu görevlileri etik ilkelerinin uygulanmasını sağlamak
3-Sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliğin daha da kolaylaştırılması
4-Her türlü tıbbi, idari, mali hizmetlerin sevk ve idaresi ile işletilmesi ve geliştirilmesi
5-Sağlık personelinin tek elden yönetimi
6-Kaynakların etkin ve verimli kullanılması
7-Sağlık giderlerinin azaltılması
8-Eğitim ve araştırmanın desteklenmesi
9-Hastaneler arası koordinasyon ile diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliğini sağlamak
Kamu Hastanelerinin çeşitli görevleri olduğunu kaydeden Gödekmerdan, “Kamu Hastaneleri Birliği, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerini vermek üzere hastanelerin, ağız ve diş sağlığı merkezlerinin ve benzeri sağlık kuruluşlarının açılması, işletilmesi, faaliyetlerinin izlenmesi, değerlendirilmesi ve denetlenmesi ve bu hastanelerde her türlü koruyucu, teşhis tedavi rehabilite edici sağlık hizmetlerinin verilmesini sağlamakla görevlidir” ifadelerini kullandı.

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi