GÖKKENT PAZAR YERİ VE SOSYAL TESİSLERİ

GÖKKENT PAZAR YERİ VE SOSYAL TESİSLERİ

BÖLGE HALKININ HİZMETİNDE ...

Gökkent Kapalı Semt Pazaryeri ile Sosyal Tesis´in; Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım´ın teşrifleri ile ilimizde yapımı tamamlanan yatırım ve tesislerin toplu açılış töreninde hizmete açıldığını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gökkent Semt Pazaryeri artık hem esnafa hem de bölge halkına hizmet verirken Sosyal Tesislerin de mahalle halkının kültürel, sportif, ve sosyal yaşamına kent katacağını söyledi.

         Kapalı semt pazaryeri ile sosyal ve spor tesislerin tamamlanması ile Gökkent Mahallesi´ne yeni misyon ve vizyon kazandığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Gökkent Mahallesi´nin yeni kurulan ve alt yapı sorunu olmayan planlı gelişimi ile örnek mahallerden biri olduğunu kaydetti.

Gökkent Mahallesi´ndeki tanıtım törenine; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Meyvecıler-Sebzecıler ve Pazarcılar Odası Başkanı Zekerya Kaya, Melikgazi Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ile muhtarlar ve çok sayıda semt halkı iştirak etti.

         Gökkent Bölgesi´nin özellikle kooperatiflerin büyük ilgisi olan bir mahalle olduğunu çünkü imarlı arsaların yapılanmaya hazır olarak bulunduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç ?Gökkent Mahallesi kendi halinde ama planlı bir şekilde büyüyen ve gelişen semtimizdir. Her geçen gün bina sayısı dolayısı ile nüfusu artmaktadır. Artan nüfusun ihtiyacı bölge halkının istekleri olmaktadır. Gökkent Mahallesi´nde halk toplantılarında bizden kapalı pazaryeri ile sosyal ve spor tesisleri isteğinde bulundular. Bu istek haklı bularak biz de projelendirdik ve inşaatına başladık. Kapalı semt pazaryeri yine çok amaçlı inşa edildi. Otopark, toplantı salonu, kurban kesim yeri gibi, ayrıca sosyal tesisi ile bir arada inşa ederek, hizmette bütünlük sağladık. Gökkentliler de Melikgazili olmanın farkını hizmetlerden yararlanarak yaşıyorlar ? dedi.

Meyveciler-Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Zekerya Kaya, Melikgazi Belediyesi gerçekleştirdiği yatırım ve hizmetleri hem esnafa yatırım yaparken diğer taraftan da istihdama ve ekonomiye katkı da sağladığını söyledi.

Şehircilik ve Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki ise Türkiye´nin kaderinin 1994 yılındaki yerel seçimlerde değiştiğini çünkü o tarihten itibaren belediyelerin hizmet yeri olduğunu vatandaşların gördüğü yaşadığını ve bundan sonraki siyasi çizgisini de bu hizmet belediyeleri ile devam ettir. Dolayısıyla Kayseri Belediye modelinin Türkiye´ye örnek olduğunu kaydetti. 

Gökkent Mahallesi´nin çarşı mesafesinin uzak olduğunu bu açıdan semtlerinde kapalı pazaryerinin bulunması gerektiğini kaydeden Başkan Memduh Büyükkılıç, pazaryeri, sosyal ve spor tesisleri ile mahalle halkının sosyal yaşamında da değişim olacağını çünkü yeni sosyal alanların mahalleye kazandırıldığını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi