GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI PLATFORMU BAŞKANI TAŞ

GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI PLATFORMU BAŞKANI TAŞ

?YILBAŞINDA KEMİKLER SIZLAMASIN?

Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Başkanı Ahmet Taş yazılı bir açıklama yaparak yaklaşan yılbaşı gecesine dair uyarılarda bulundu? Taş ?Ne yazık ki bizimle hiçbir alakası olmadığı halde 31 Aralık - 1 Ocak arası gecede kumar oynama, gayri meşru eğlenceler tertip etme, Piyango çekilişleri yapma, ticarethanelerde toplum vicdanını rahatsız edici günah işlemeye yönelik,dansözlü danslı eğlenceler tertip ederek Yılbaşı kutlamaları yapılmaktadır.İşte bu nedenledir ki yılbaşında atalarımızın kemiklerini sızlatmamak adına bu tür davranışlardan uzak durulmasını tavsiye ediyor, 2017 yılının Şehrimize,Vatanımıza, Milletimize, İnsanlığa hayırlar getirmesini diliyoruz? değerlendirmesinde bulundu?
Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Başkanı Ahmet Taş yazılı bir açıklama yaparak yaklaşan yılbaşı gecesine dair uyarılarda bulundu?
Platform Başkanı Taş açıklamasında ?Önümüzdeki Cumartesini Pazara bağlayan gece Miladi takvime göre Yılbaşıdır. Hıristiyan âlemine göre Yılbaşı gecesi olan bu gece İslam Tarihine göre de Mekke´nin fethedildiği günün gecesidir. Yılbaşı gecesi aklıselim insanların, Yaşadıkları bir yılın eksisi ve artısı ile vicdani muhasebesini yapıp, yaşayacağını umduğu bir sonraki yılın plan ve programını yaptığı bir gün olarak geçirilmesi, Allah´ın verdiği nimetlerin şükrünü düşünerek kendini hesaba çekmesi gereken bir gün ve gecedir. Ne yazık ki Müslüman bir toplum olup İslami hayata yaşamaya çalışan bir millet olmamıza rağmen, yüz yıla yakın bir zamandır Ülkemizde ve toplumumuzda bizimle hiçbir alakası olmadığı halde 31 Aralık 1 Ocak arası gecede kumar oynama, gayri meşru eğlenceler tertip etme, Piyango çekilişleri yapma, ticarethanelerde toplum vicdanını rahatsız edici günah işlemeye yönelik,dansözlü danslı eğlenceler tertip ederek Yılbaşı kutlamaları yapılmaktadır? değerlendirmesinde bulunduktan sonra Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak yılbaşı gecesine dair ilimiz sakinlerinden taleplerini sıraladı?.
1. Yılbaşı sebebi ile Devlet eliyle kumar oynatmak olan, Milli Piyango çekilişini asla doğru bulmuyor,Milli Piyango çekilişi uygulamasının bir an önce uygulamadan kaldırılmasını istiyoruz.
2. Yılbaşı sebebi ile her türlüAVM merkezleridâhil Yılbaşı çekilişi reyonlarının uygulamaya konmamasını istiyor uygulayanları protesto ediyoruz.
3. Kayseri´de Form Kayseri başta olmak üzere, Hiçbir alışveriş merkezinin danslı eğlenceli toplum vicdanının kabul etmediği kılık kıyafetli sanatçılar ile Yılbaşı Programı tertip etmelerinden uzak durmalarını istiyoruz.
4. Huzur şehri olup, Milli ve tarihi değerlerine bağlı olan 17 Aralık ta hain terör saldırısında, 14 askerimizin şehit 55 askerimizin yaralandığı Kayseri´mizde, din ve ahlak dışı hiçbir programın Yılbaşında tertip edilmemesini istiyoruz.
Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Başkanı Taş açıklamasının sonunda ? Taleplerimizin muhatabı Kayseri Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl emniyet Müdürlüğümüz ile kazancını Kayseri´nin vatansever erdemli insanlarından temin eden Ticarethanelerimiz ve alışveriş merkezlerimizdir.Bu vesile ile 2016 yılında vatanı uğruna kanlı terör saldırılarında hayatını kaybeden şehit komandolarımız, El Bab kuşatmasında şehit olan komandolarımız, 15 Temmuz Kanlı darbe döneminde hayatını kaybeden şehitlerimize Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Milletimize Baş sağlığı diliyor, yılbaşı gecesi Şehitlerimizin kemiklerinin incitilmemesi için taleplerimizin karşılık bulacağını umuyor,gelecek 2017 yılının Şehrimize,Vatanımıza, Milletimize, İnsanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyoruz? ifadesini kullandı?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor