GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI´NDAN

GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI´NDAN

´SORUMLULUK´ ÇAĞRISI

 Gönüllü Kültür Kuruluşları, barış, kardeşlik ve güven ortamının muhafaza edilmesi siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını daha duyarlı ve sorumluluk içinde olmaya davet etti.
Gönüllü Kültür Kuruluşları adına açıklama yapan Ahmet Taş, "Ülkemizin 7 haziran genel seçimlerinden çıktığı, hükümet kurma çalışmalarının devam ettiği, PYD ve DEAŞ´ın Kuzey Suriye´de demokratik yapıyı değiştirmeye yönelik saldırılarının hız kazandığı, ülkemizin milli birlik ve kardeşliğine en çok ihtiyacının olduğu son bir haftada Suruç. Adıyaman ve Ceylanpınar´dan gelen katliam ve saldırı haberi bizleri derinden yaraladı.
Suruç´ta, Suriye´deki Kobani kentine geçmek için hazırlık yapan Sosyalist Gençlik Federasyonu üyelerinin basın açıklaması yaptığı bir sırada meydana gelen bombalı saldırıda 32 vatandaşımız öldü, 100´den fazla vatandaşımız yaralandı. Bu acı olayın şokunu heniz atlatamamışken, Adıyaman´da güvenlik güçleriyle PKK mensupları arasında çıkan çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu, iki asker de yaralandı" dedi.
Taş, "Aynı gün meydana gelen olay 33 insanımızın hayatını kaybetmesi 100´(ün üzerinde insanımızın da yaralanmasının acısı devam ederken bu olaylardan iki gün sonra Şanlıurfa´nın Ceylanpınar ilçesinde iki polis memurunun PKK saldırısı sonunda şehit düşmesi, çatışmasızlığa son verdiğini açıklayan PKK militanlarının Güney ve Doğu Anadolu illerinde yol keserek onlarca aracı ve iş makinesini yakması milletimizi büyük bir acı ve moral bozukluğuna sevk etti" diyerek, "Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak barışa, kardeşliğe ve güven içinde yaşamaya en çok ihtiyaç duyulan bir zamanda Suruç, Adıyaman ve Ceylanpınar saldırılarını yaparak 35 masum insanımızın ölümüne 100´ün üzerinde insanımızın da yaralanmasına sebep olan özel mülkiyete ve kamu malına zararlar veren eli kanlı terör saldırılarını, saldırganları ve işbirlikçilerini lanetliyor, saldırıların sona erdirilmesi faillerinin ve işbirlikçilerinin bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkarılması için yetkili kurumları göreve davet ediyoruz.
Milletimizin barış, kardeşlik, güven ve moral değerlerinin daha fazla zarar görmemesi ve kamu düzeninin muhafaza edilmesi için hükümeti, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını duyarlı ve sorumluluk içinde olmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi