GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI BAŞKANI TAŞ:

GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI BAŞKANI TAŞ:

MÜLTECİLERE UYGULANAN ŞİDDETİ KINIYORUZ

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşlar Derneği Başkanı Ahmet Taş gerçekleştirdiği basın açıklamasında dernek olarak ‘Bahar Kalkanı Harekatı’nı destekledikleri vurgulayıp, ülkemizde ki mültecilere yönelik yurt içinde ve sınırda uygulanan şiddeti kınadıklarını duyurdu.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşlar Derneği Başkanı Ahmet Taş basın açıklamasında yaptığı değerlendirmede dernek üyeleri ve yönetimi olarak ülkemizin güvenliği ve Suriye’nin mazlum halkının katledilmesini önlemek için Türk Silahlı Kuvvetlerince İdlip bölgesinde başlatılan ‘Bahar Kalkanı Harekatı’nı sonuna kadar desteklediklerini, katılan kahraman askerlerimize saldırarak 36 mehmetçiğimizi şehit eden Suriye rejimi ve onun destekçisi Rusya ile İran devletlerini şiddetle kınadıklarını kaydetti.

Taş sözlerinin devamında ülkemizde sığınmacı konumunda olan ve güvenliğin sağlanmasının ardından ülkelerine dönek isteyen başta Suriyeli mülteciler olmak üzere bütün mültecilere yurt içinde ve sınırda uygulanan şiddet ve yıldırma hareketlerini kınadıkları vurgulayarak şunları söyledi. “İdlipte yaşanan hain saldırıyı bahane ederek ülkemizin bir çok şehrinde kamu güvenliğini ve yasalarımızı hiçe sayarak terör estiren, ülkemizde misafir ettiğimiz güvenlik sağlandığında ülkeleri Suriyeye dönmek isteyen sığınmacılara karşı darp etme ev ve işyerlerini kundaklama, arabalarını yakma gibi vandallık derecesine varan davranışları asla kabul etmiyoruz. Milletimizin İslami ve insani değerleri ile asla bağdaşmayan, kamu otoritesini tanımayıp sığınmacı insanlara korkulu günler yaşatan, hukuk ve vicdan dışı davranışları reddediyor güvenlik güçlerimizin ve adli kurumlarımızın kanunların gereğini yapacaklarını umutla bekliyoruz. Devletimizin sınırları açmasının ardından Avrupa ülkelerine doğru mültecilerin yürüyüşünü dikkatle takip ediyor, istemeyen hiçbir mültecinin devletimiz tarafından her hangi bir suça bulaşmamışsa zorla sınır dışı edilmemesi gerektiğini belirtiyoruz. Komşumuz Yunanistan güvenlik güçlerinin karadan ve denizden bu ülkeyi kullanarak batı ülkelerine gitmek isteyen mültecilere karşı öldürme, yaralama ve diğer insanlık dışı davranış ve müdahalesini şiddetle kınıyoruz. Bu konuda Avrupa birliği ve birleşmiş milletlerin insan hakları yasalarını işletmesini bekliyoruz.”

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”