GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI

GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI

MURSİ'YE DESTEK ÇAĞRISI YAPTI

İlimizde faaliyet gösteren 90 ‘a yakın Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisinin  bir araya gelerek oluşturduğu  Gönüllü Kültür   Teşekkülleri'ne mensupları  Cumhuriyet Meydanında bir araya gelerek  Darbeci SİSİ yönetimince idam cezasına çarptırılan Devrik Lider Muhammed Mursi ve dava arkadaşlarına  destek vererek  darbecileri  lanetlediler… Protestocu   grup konuşmanın sonunda Mısır'da bu zamana kadar idam edilen kişiler için dua edip, Fatiha okudu.

İlimizde faaliyet gösteren  90'a yakın  Sivil  Toplum Kuruluşu  temsilcilerince  oluşturulan Gönüllü Kültür Kuruluşlarına mensup  kişiler   Cumhuriyet Meydan'ında buluşarak  Mısır'da   seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye verilen  İdam kararını protesto edip, sonuna kadar destek mesajları verdiler…  Mısır'ın halk oyu ile seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idam kararına ülkemizden ve ilimizden itirazlar devam ediyor. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Cumhuriyet meydanında düzenledikleri basın açıklamasında Mursi'ye destek olduklarını ve idam kararını tanımadıklarını  vurguladılar…

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları adına konuşma yapan, MAZLUM- DER Şube Sekreteri Sadi Özmen yapmış olduğu basın açıklamasında şunları söyledi;  Eli kanlı SİSİ cuntası gayrimeşru darbeye karşı gelerek silahsız ve saldırısız darbe karşıtı eylemler yapan mısır halkına karşı başlattığı silahlı saldırılarda 10 bine yakın Müslüman'ın şehit düşmesine, on binden fazlasının yaralanmasına sebep olmuş, binlerce Müslüman kardeşler üyesini de tutuklamıştı. Tutuklananlar arasında halkın seçtiği cumhurbaşkanı Muhammed MURSİ de vardı. ABD, Avrupa Birliği, Arabistan, körfez ülkeleri, Birleşmiş Milletler ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin de desteğini alan darbeci general, çağdaş firavun, Mısır halkının katili Sisi kudurmuş, kukla mahkemelerde yüzlerce Müslüman Kardeşler yöneticisini idama mahkum ettirmişti. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak, darbecilerin kuklası Mısır mahkemesinin aldığı haksız ve hukuksuz bu kararı tanımıyor, adaletsiz ve uygulanamaz buluyor, şiddetle reddediyor, onaylanmaması için Mısır Müftüsüne çağrıda bulunuyoruz. Mısır'da halkın yok sayıldığı hukuksuz ve insan vicdanının kabul edemeyeceği tüm kararların geçersiz sayılması ve Mısır'da bir an önce hakkı ve adaleti tesis edici bir devlet ve toplum düzeninin oluşması için İslam İşbirliği Teşkilatını, Türkiye, Arabistan ve körfez ülkeleri gibi bölge ülkelerini, insanlık erdemini kaybetmemiş Orta Doğu devlet ve halklarını harekete geçmeye, katillere destek olmamaya davet ediyoruz. Ayrıca darbeci katillerin idama mahkum ettiği Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed MURSİ'ye ve arkadaşlarına geçmiş olsun, gazanız mübarek olsun, haklı davanızda her zaman sonuna kadar yanınızdayız diyoruz.”



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"