GÖRME ENGELİNE ALDIRMADI,

GÖRME ENGELİNE ALDIRMADI,

KAYAK YAPMAYI ÖĞRENDİ

Kayseri´de yaşayan doğuştan görme engeli bulunan 43 yaşındaki Mahmut Selçuk, engeline rağmen kayak yapmayı öğrenerek, çevresindekilere örnek oldu.

Kayseri´de doğuştan yüzde 100 görme engelli olan 43 yaşındaki Mahmut Selçuk, kayak sporuna merak sardı. Erciyes´te kayak eğitmeni Veysel Değirmenci ile tanışan Selçuk, aldığı derslerin ardından kendi başına kayar hale geldi. Kendisini görenlerin şaşkın bakışları arasında Erciyes´te kayak yapan Mahmut Selçuk, önyargılara rağmen kayak yapmanın mutluluğunu yaşadı.

"Benim görme engelim yaşantıma engel değildir" diyen Mahmut Selçuk, "Bu tür sporlarda kayağı tatmayanların gözünde ?Düşersiniz, ayağınız kırılır, kolunuz kırılır´ diye bir önyargı var ama biz bunu başardık. Erciyes´e geldim ve Veysel hocamla tanıştık. Veysel hocamla bu kayak serüveni başlarken hiç önyargı olmadı. Görme engelli olduğum için sıkıntılar yaşayabilir miyiz tereddüdümüz olmadı. Veysel hocam eğitimlerde adım adım beni takip etti. Özel eğitimci bir öğretmen olmamasına rağmen hiç korkusu olmadı. Kayak varsa biz de vardık. Benim görme engelim benim yaşantıma engel değildir. Yaşantıma engel olmadığını da burada gördük. Görme engelli biri kayak yapabiliyorsa herkes kayak yapabiliyordur. Burada hocanın da fonksiyonu çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Kayak eğitmeni Veysel Değirmenci de, gurur duyduğunu söyleyerek, "Cumhurbaşkanımız bir konuşmasında sporda engel olmadığını söyledi. Bu konuşmanın ardından beni bir heyecan sardı. 7 yaşındaki çocuktan 70 yaşındaki adama kadar kayak öğretebiliyoruz ama onların fiziksel bir engeli yoktu. Görme engelli arkadaşlarıma kayak öğretmek istedim ve üzerinde teknik olarak çalışmalar yaptım. Bu olay bana da gurur verdi. Mahmut da gayet güzel bir şekilde kayak yapmayı öğrendi. Kayak sporunda engel yoktur. Yaş mefhumu da yok, 7´den 70´e kadar herkes kayabilir. Kayak sporu sağlık için de çok önemlidir. Kayak yüksek rakımda yapıldığı için sağlığa çok faydası var. Kayak yapan insanların hücreleri yenileniyor, alyuvarları daha da fazlalaşıyor" şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ