GÖVDESİNDEKİ YARILMALAR YETKİLİLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

GÖVDESİNDEKİ YARILMALAR YETKİLİLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

"GÖLETTE SU BOŞALTILMASINA BAŞLANDI, 5 MAHALLE MUHTARLAR ARACILIĞI İLE UYARILDI"

Kayseri`nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Büyük Karamanlı mahallesinde bulunan gölet gövdesindeki yarılmalar sonrasında DSİ yetkilileri çalışma başlatırken, Vali Orhan Düzgün, "Vatandaşlarımızın zarar görmemesi için muhtarlarımız aracılığı ile uyarılar yaptık" dedi.
Konu ile ilgili olarak İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Orhan Düzgün, "Pınarbaşı ilçemizin Büyük Karamanlı göletinin gövdesindeki çökme ve yarılmalar sonucu Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü görevlilerimiz gölette gerekli incelemeyi yaptılar" dedi.
"Herhangi bir olumsuz durum meydana gelmemesi için gölette su boşaltılmasına 5 gün önce başlandı ve halen devam ediyor" diyen Vali Orhan Düzgün, "Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzden teknik elemanlar gölette gerekli incelemeyi yürütüyorlar. Gölette tabi ki gövdedeki çökmenin dere yatağındaki gölet mansabındaki vatandaşlarımıza zarar vermemesi için biz 5 köyümüzde yeni ismiyle mahallemizde gerekli uyarıları muhtarlarımız aracılığı ile vatandaşlarımıza duyurduk" ifadesinde bulunarak şunları söyledi:
"Dere yatağında 8-9 ev var. Olası bir olumsuz durum karşısında etkilenebilecek olan ama bu sabah DSİ Bölge Müdürümüz ile tekrar görüştüm, öyle büyük bir çöküntü beklenmiyor. Muhtemelen yer hareketlerinden kaynaklı bir çökme ve yarılma olmuş olabilir düşüncesi var ama kesin sonuçlar Devlet su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bugün ilimize gelen ve yürütülen teknik çalışmaların incelemelerin sonucunda belli olacak. İlçe Kaymakamımız, jandarmamız, Devlet Su İşleri yetkililerimiz zaten olayı birkaç gündür takip ediyorlar. Vatandaşlarımıza da uyarılarda bulunarak bu su boşaltması ve olabilecek aşırı yağışlar sebebiyle duyarlı olmaları sebebiyle kendilerini ikaz ettik"



"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı