GRİBE KARŞI MEVSİME UYGUN SEBZE MEYVE YİYİN

GRİBE KARŞI MEVSİME UYGUN SEBZE MEYVE YİYİN

Özel Memorial Hastanesi`nde görev yapan göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Murat Apaydın, son günlerde vatandaşların sıklıkla yaşadığı soğuk algınlığı rahatsızlığı ile ilgili olarak, "Kış aylarında solunum yolları enfeksiyonlarından ve gripten korunmak için bi

Özel Memorial Hastanesi`nde görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Apaydın, vatandaşların son günlerde sıklıkla yaşadığı soğuk algınlığı rahatsızlığı ile ilgili olarak çeşitli bilgiler verdi. Apaydın, "Gribin bulaşmasını engellemek maksadıyla bireysel ve toplumsal alanda alınacak tedbirler vardır. Toplumsal olarak alınacak tedbirlerin başında toplu yaşam koşullarının ve şartlarının düzeltilmesi ve toplumda grip virüsü taşıyan kişilerin süratle tedavi edilerek hastalığın toplumdan eradike edilmesi gelmektedir. Toplu yaşam koşullarının iyileştirilmesi deyince önceleri hep aklımıza okullar, kreşler, kışlalar, huzurevleri ve buna benzer toplu yaşanılan yerler gelirdi. Gribi oluşturan virüsü atmosferde taşıyan 1/4 mikron çapındaki sıvı partiküller insanların hapşırması, öksürmesi ya da konuşması esnasında dahi saçılabilir. Bunlar kış aylarında gerek hava ısısının düşük olması gerekse nem oranın yüksek olması gerekse de hava kirliliğinden kaynaklanan partiküller ve gaz oranlarının yüksek olması havanın sühuneti dediğimiz doygunluğunun yüksek olmasıyla uzun süre havada asılı olarak kalabilirler ve canlılığını koruyabilirler" diye konuştu.
Hastalanmaya müsait olan kişinin bağışıklık sistemini güçlendirecek kişisel tedbirlere değinen Apaydın, "Özellikle uyku düzeni ile beslenmenin uygun şekilde olması ve kış aylarında özellikle vücut ısısını koruyacak şekilde giyinmek uygun olacaktır. Kış aylarında solunum yolları enfeksiyonlarından ve gripten korunmak için biraz daha protein ağırlıklı ve mevsimin sebzelerinden ve meyvelerinden beslenilmesi çok uygun olacaktır. Normal beslenme düzeninde yeteri kadar protein alanlar için ekstra bir ilave yapılmasına gerek yok ama protein alımı bağışıklık sistemini güçlendireceği için kış aylarında biraz daha et, süt, yumurta gibi gibi gıdaların alımına özen gösterilmesi gerekir. Virüs ve mikroplarla savaşan sebze ve meyvelerin evlerden eksik edilmemesi çok çok önemlidir" şeklinde konuştu.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı