GÜL TELEKONFERANSLA KATILDI

GÜL TELEKONFERANSLA KATILDI

?ÜNİVERSİTELERİN KALİTESİNİ ARTIRMAMIZ GEREK ?

Abdullah Gül Üniversitesi´nin 3.Nesil Üniversite Tasarım ve Bilgilendirme Toplantısı başlığı altında gerçekleştirdiği Eğitim Çalıştayı´nda ülkemizdeki Üniversite Eğitimi mercek altına alınıp, detayları ile irdelendi? Kendi adını taşıyan ve kendi himayesinde gerçekleştirilen çalıştaya bulunduğu Suudi Arabistan´dan telekonferans yöntemiyle iştirak eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise yaptığı değerlendirmede " Üniversitelerin kalitesini iyileştirmemiz lazım. En iyi yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Bu aile bazında da ülke bazında da böyledir? değerlendirmesinde bulundu?

Abdullah Gül Üniversitesi´nin 3.Nesil Üniversite Tasarım ve Bilgilendirme Toplantısı başlığı altında gerçekleştirdiği Eğitim Çalıştay´ı ilimiz protokolü ve çeşitli üniversitelerden çok sayıda rektör, rektör yardımcısı ve akademisyenin iştiraki ile Radisson Otel´de gerçekleştirdi?

Ülkemizdeki  ?Üniversite Eğitimi´nin mercek altına alınıp, detayları ile irdelendiği ve iki ayrı oturum şeklinde gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversitelerinin 3. nesil bir devlet üniversitesi olduğunu vurgulayarak  "Geride kalan dört yıldır çeşitli uğraşlar, akademisyenler ve Abdullah Gül Üniversitesi dostları ile Kalkınma Bakanlığınca desteklenen bir ARGE projesidir. Türkiye´nin eğitim alanında dünya ülkeleri arasındaki sıralaması bellidir. Buna üzülüyoruz. Bu proje ile eğitim normlarımızın yükseltilmesini ve yükseköğretimde daha iyi bir noktaya gelmeyi arzuluyoruz. Başlarda hayata geçirilemez diye düşünülen bir projeyi paydaşlarımızla 4 yılda buralara getirdik. Daha uzun bir yolculuğumuz var. Dünyadaki yüksek öğretimdeki gidişatı anlamaya çalıştık. Ülkemizde yüksek öğretimden beklentileri ve bunun sonuçlarına katkıda bulunmak istiyoruz" ifadesini kullandı? 

Kendi adını taşıyan ve kendi himayesinde gerçekleştirilen çalıştaya bulunduğu Suudi Arabistan´dan telekonferans yöntemiyle iştirak eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise yaptığı değerlendirmede Üniversitelerimizin eğitim kalitesini yükseltmemiz gerektiğinin altını çizerek "Aslında bugün aranızda olmayı çok istemiştim. Fakat daha önce planlanan yurtdışı programı neticesinde maalesef dışarı gitmek durumundayım ve mesajımı size bu şekilde iletmek istiyorum. En iyi yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Bu aile bazında da ülke bazında da böyledir. Onun için geleceğimiz iyi eğitimli gençlerin olmasıdır. Bu da iyi üniversitelerden sağlanacaktır. İyi üniversitelerin sayısını çoğaltmamız lazım. Üniversitelerin kalitesini iyileştirmemiz lazım. Üniversitelerimizin eğitim sisteminin, dünyadaki gelişmiş üniversitelerin eğitim sisteminin hiçbir şekilde gerisine düşmemesi onlarla yarışması ve onların önüne geçmesi için gayretler göstermemiz gerekiyor. Bu da tabi ki işin uzmanları olan siz bilim adamlarının güzel çalışmaları, önerileri ve tavsiyeleri istikametinde olacaktır."diye konuştu?

Çalıştay, yurdun dört bir yanında eğitim veren  üniversitelerimizi  temsilen  ilimize gelerek  etkinliğe iştirak  eden   akademisyenlerin  üniversite  eğitiminin  kalitesinin artırılması ve yapılması gerekenleri içeren sunumları   ile  son buldu?

 

HABER:  C.ÜSTEN



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor