GÜL ADININ VERİLDİĞİ ÜNİVERSİTEYİ AÇTI

GÜL  ADININ  VERİLDİĞİ  ÜNİVERSİTEYİ  AÇTI

Cumhurbaşkanı Kayseri ziyaretinin ilk gününde öğleden sonra programı olarak adının verildiği üniversiteye giderek resmen eğitime açtı. Abdullah Gül Üniversitesi`nde öğrencilele sohbet eden Gül, baret takıp üniversitenin inşaatı devam eden bölümle

Kısa Adı Ağü olan Abdullah Gül Üniversitesinini açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün yapıyor olması Türkiye`nin siyaset, bürorat ve işadamlarını biraraya getirdi. Cumhurbaşkanı Gül`e adının verildiği üniversitenin resmi açılışı sırasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Hinterland ilçe belediye başkanlarıda eşlik etti.

 

Cumhurbaşkanı Gül, tören öncesinde eşi Hayrunisa Gül ile birlikte üniversitenin ilk öğrencileriyle biraraya geldi. Öğrencilere kendi üniversite yıllırandaki anılarını  anlatan Cumhurbaşkanı Gül, "Sizlerin odalarına baktım ve çok beğendim. Ben oniki kişilik odaları olan yurtlarda kaldım." ifadesini kullandı...

Cumhurbaşkanı Gül öğrencilerle sohbet ederken misafirlerde yoğun güvenlik önlemleri altında  Akademik Yıl açılışı için hazırlanan bölüme geçti.

Tören alanına  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte gelen Cumhurbaşkanı Gül, ilk olarak derslikleri gezdi. Ardından da tören başladı.

Törende ilk konuşmayı Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu yaptı. Sabuncuoğlu, "Umarım insanlığın ihtiyaç duyduğu insanlar yetiştiririz. Ülkemizin büyük hedeflerini gerçekleştirmesinde üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız." dedi.

Daha sonra kürsüye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geldi. Bir ülkenin kalkınması ve gelişmesi için önemli olanın beşeri sermayesi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, "Ülke olarak da bunun bilincinde olduğumuzdan 2003 yılından beri ülkenin en büyük bütçesi eğitime gitmektedir." değerlendirmesinde bulundu..

Konuşmasında "Binalar önemlidir. Ama orada neler yapıldığı çok daha önemlidir. Büyük para eden şey içidir. Üniversite ve eğitimi de öyle görmek lazım. Barakalarda eğitim yapan dünyada çok okullar var. Türkiye bunun bilincine varmıştır ve varmak zorundadır." sözlerine yer veren Cumhurbaşkanı Gül, kamu olarak üniversitelere verilen imkanlar karşısında beklentilerinin olduğunu, öğrencilerin öğretim üyelerinin emaneti olduğunu altını çizdi.

 

Yabancı öğretim görevlisi ve öğrenci kısıtlamalarına da değinen Abdullah Gül, "Bütün üniversiteler için rekabetçi, vatan sevgisi güçlü, dünyaya açık, sorgulayabilen, dinleyen, başka ırk ve kültürlere açık bir üniversite ortamı oluşturmamız gerekir. Onun için yabancı öğretim görevlisi ve öğrenci getirilmesini desteklerim. Bu konudaki kısıtlamaların kaldırılmasını bir katkı olarak görürüm." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tören sonrası üzerinde AGÜ HATIRASI yazan platform önünde üniversetinin ilk öğrencileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 Fotoğraf çekiminin ardından Gül ve beraberindeki heyet, kampüste yapımı devam eden inşaatları gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”