GÜLE GÜLE BAŞKAN…

GÜLE GÜLE BAŞKAN…

21 yıldır belediye başkanı olarak Kayseri'ye önemli hizmetlerde bulunan Başkan Özhaseki 10 Şubat Salı günü başkanlıktan ayrılarak milletvekili adayı olacak. Belediye meclis salonunda düzenleyeceği basın toplantısı ile belediye başkanlığı dönemini kısac

Haberi İzle

21 yıldır belediye başkanı olarak Kayseri´ye önemli hizmetlerde bulunan  Başkan Özhaseki  10 Şubat Salı günü  başkanlıktan ayrılarak milletvekili adayı olacak. Peki Başkan Özhaseki´nin  Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na  vedasının  ardından  Başkanlık  koltuğunun  yeni sahibini  belirlemek  için  süreç nasıl işleyecek? Aslında  Kayserililerin en çok merak ettiği  şeylerden biri  bu?

Süreç nasıl işleyecek, koltuğun yeni sahibi kim olacak ?

Başkan  Özhaseki´nin istifasından sonra kanun gereği Vali Orhan Düzgün en geç 10 gün içerisinde  yazılı olarak Büyükşehir Belediye Meclisi´nin yeni başkanı seçmek üzere olağan üstü toplanmasını isteyecek. Valiliğin bu yazısından sonra Meclis 1.Başkanvekili olan Bekir Yıldız´ın 10 gün dolmadan yeni başkanı seçmek üzere 70 kişilik Büyükşehir Belediye Meclisi´ni olağanüstü toplantıya çağırması gerekiyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki beklendiği üzere Salı günü istifa edecek. Geçtiğimiz hafta içinde Ankara´da bir dizi görüşme yapan Özhaseki istifa kararı aldı. Hafta sonu Sahabiye Medresesi´nin açılışında konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da isim vermeden Özhaseki´nin aday olacağını ima etmişti.

Başkan Özhaseki´nin adaylık kararını ailesi ve yakın mesai arkadaşları ile de paylaştığı öğrenildi. 10 Şubat Salı günü  ikindi vakti belediye meclis salonunda düzenleyeceği bir basın toplantısı ile 21 yıllık belediye başkanlığı görevini noktalayacağını açıklaması beklenen Başkan Özhaseki´nin duygusal bir konuşma ile koltuğuna  veda  ederek  21 yıllık Belediye Başkanlığı serüvenine  nokta koynası bekleniyor?

Başkan Özhaseki´nin ?Veda´ niteliği taşıyacak olan  basın toplantısına belediye çalışanları, partililer ve vatandaşların yoğun ilgi göstereceği tahmin edilirken, Özhaseki´nin istifasından sonra kanuna göre istifa kararının Valiliğe ulaşmasının ardından  yasal süreç başlayacak  ve  koltuğun yeni sahibini belirlemek üzere  harekete  geçilecek?

Büyükşehir Belediyesi´nin yeni Başkanının Meclis´in Cuma günü yapacağı olağanüstü toplantıda  seçileceği iddia ediliyor.



Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı