GÜLSOY: ÇANTACILARIN DÜŞÜK AYARLI ALTIN SATMALARINI ENGELLEDİK

GÜLSOY: ÇANTACILARIN DÜŞÜK AYARLI ALTIN SATMALARINI ENGELLEDİK

Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy, üyelerinin hakkını gözetmek için, elektronik pano uygulamasına geçtiklerini ve çantacıların düşük ayarlı altın satarak piyasayı düşürmesini engellediklerini söyledi.

Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği olarak amaçlarının, altın, kıymetli madenler ve kıymetli taşlar alım satımı ve imalatı yapan gerçek ve tüzel kişilerin mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, meslek mensuplarının ihtiyaçlarını karşılamak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmesini sağlamak olduğunu hatırlatan Başkan Ömer Gülsoy, “Tabi her mesleğin kendine göre sıkıntıları var. En büyük sıkıntılar da işsizlikten kaynaklanan sıkıntılar oluyor. Tabi ki Allah rızkımızı gönderiyor. Sarraflık insanlarımızın güvendiği bir kuruluştur. Çünkü bizim mesleğimiz kıymetli madenler alım satımıdır. Müşterilerimizin güvenini kazanmak bizim için çok önemli. Bu nedenle elektronik pano uygulamasına geçtik. Elektronik panoyu bütün dernek üyelerimiz kullanıyor. Burada güvenli alışveriş yapabilmek için İstanbul Borsasından aldığımız fiyatları, elektronik pano ile ilan ediyoruz. Buna göre ticaretler yapılıyor. İnsanlarımız da alışverişlerini bu şekilde daha bilinçli olarak yapıyor.” diye konuştu.
Görevlerini sıkı denetim yaparak sürdürdüklerini belirten Gülsoy, “Üzerinde hassasiyetle durduğumuz konulardan bir tanesi de ayak kontrolleri, yani geçmiş yıllarda tabi insanlar elini kolunu sallayarak dükkan açıyorlardı, dışarıdan çantacı diye tabir edilen toptancı ve imalatçı insanların buraya gelip düşük ayarlı altın satmalarını engelledik. Çok sıkı denetim halinde bunların kontrolünü yapıyoruz. Gelen her çantacıdan numune alıp onun ayarını veriyoruz. Esnafımıza senede 2 defa ürünlerini kontrol ettiriyoruz. Tüketicilerin kanmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları