Gülsoy'dan istihdam çağrısı

Gülsoy

Kayseri Ticaret Odası ile KOSGEB iş birliğinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Mikro ve Küçük işletmelere Hızlı Destek Programları tanıtıldı.

KOSGEB tarafından başlatılan ‘Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek’ programı bilgilendirme toplantısı KTO Başkanı Ömer Gülsoy, KOSGEB Başkan Yardımcısı Salih Tuna Şahin, KOSGEB Kayseri İl Müdürü Ahmet Özbekler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.                                                                      

Covid-19 salgınından etkilenen mikro ve küçük işletmelere yönelik olarak KOSGEB, Dünya Bankası ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı  işbirliğinde yürütülen "Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek" Programının detayları ele alınırken, toplantının açılışında konuşan KTO Başkanı Gülsoy, "Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı, yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı yeni ekonomi modeline güveniyor ve inanıyoruz. Aynı zamanda bu ekonomi modelimizin iyi bir tarım politikasıyla desteklenmesi gerektiğini söylüyoruz. Yeter ki arkasında hep birlikte kararlı bir şekilde duralım diye düşünüyoruz. Bizimde istediğimiz öngörülebilirlik ve istikrar uğruna alınan önlemleri de çok olumlu ve pozitif buluyoruz. Enflasyonun düşük, faiz oranlarının makul, döviz kurlarının istikrarlı olduğu bir yapıya kavuşmamız lazım. Alınacak önlemlerle buna da ulaşacağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.                                                                                                              

Yeni Ekonomi modelinin üreticilere, sanayicilere ve yatırımcılara güven verdiği belirten Başkan Gülsoy, sözlerini şöyle noktaladı "Kapasite kullanımlarının daha da artacağı, yurt içi satışlarının artış göstereceği, ihracat potansiyelinin güçleneceği, yeni yatırımlarının hız kazanacağını düşünüyoruz. Bu yeni dönemde Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı işletmelerimize kolaylık, istihdama da büyük katkılar sağlayacaktır. Binlerce kadın ve gencimize iş kapısı açacak, hizmet ve ticaret sektöründeki işletmelere nefes aldıracak bu KOSGEB destekli istihdam programından, kriterleri uyan tüm işletmelerimizi faydalanmaya davet ediyorum"          

KOSGEB Başkan Yardımcısı  Şahin’ de, Kayseri'ye özel bir önem verdiklerini belirterek geçen yıl Kayseri'de 65 milyon TL'lik bir destek sunduklarını, hedeflerinin ise bu yıl çok daha yüksek bir rakamda destek vermek olduğunu vurgulayıp, destekten faydalanacak işletmelerin 50 ve altında çalışan işletmelerin olacağının altını çizerek  şöyle konuştu  " Bu işletmelerimiz içerisinde imalat sanayi ile birlikte toptan perakende ticaret ve tamamlayıcı bazı sektörler var. Pandemiden en fazla etkilenen sektörleri buraya dahil ettik. İşe kimleri alabileceğimize gelirsek eğer; küçük ve mikro ölçekli işletmelere yeni mezun veya daha önceden mezun olmuş olabilir, geçmişte toplam 180 pirim gününe sahip 1981 yılı doğumundan daha genç olan gençlerimizi ve yeni mezunlarımızı işe alabiliyoruz. Burada da 2021 yılındaki ortalama çalışan sayısına ilave bir istihdam istiyoruz. Yeni istihdamınızı da 12 ay boyunca sürdürmelerinizi taahhüt etmelerini sizlerden istiyoruz. Burada vereceğimiz limitler istihdam başına 100 bin TL'dir. İşe alacağımız kişi kadın olursa 110 bin TL'dir. Bunu faizsiz, komisyonsuz üstelik teminatsız olacak. Burada desteği doğrudan KOSGEB olarak biz sağlıyoruz. Mikro işletmeler 2, küçük işletmeler de 5 personele kadar bu desteği kullanabilecek. Geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etme taahhütlerini yerine getirmiş olmak kaydıyla kullandıkları desteği 24 ay geri ödemesiz dönemi takiben 4'er aylık 6 taksitte faizsiz ve komisyonsuz olarak KOSGEB'e geri ödeyecektir. 31 Mart 2022 tarihine kadar başvurular yapılabilir. 21 Nisan'a kadar personel alım takvimi devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımız da açıkladı. 75 bin ilave istihdam öngörüyoruz. Yoğun ilgi var. 10 günde sistemde yüklü rakamımız 25 bin istihdam taahhüdüne ulaştı. Para biterse destekten faydalanamazsınız. Elinizi çabuk tutmakta fayda var. Ödemeler başladı. KOSGEB'in web sayfası üzerinden doğrudan başvurabilirsiniz"

KOSGEB Başkan Yardımcısı Şahin, sunumunun sonunda salonu dolduran katılımcıların sorularını da cevapladı.                                                


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"