GÜLTEPE´DE ROMA DÖNEMİNE AİT

GÜLTEPE´DE ROMA DÖNEMİNE AİT

KRAL MEZARI BULUNDU?

Gültepe Mahallesi Gelincik Sokak´ta  42 yaşındaki Veli U.´ya  ait iş yerine Cumhuriyet Başsavcılığı´nın talimatıyla gerçekleştirilen  operasyonda, kömür çuvallarının arkasına saklanmış, Roma dönemine ait kral mezarı buldu. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alınırken Vali Süleyman Kamçı  ve İl Emniyet Müdürü  İbrahim  Kulular olay  yerine  giderek  incelemelerde  bulundu?

Merkez Melikgazi ilçesi Gültepe Mahallesi Gelincik Sokak´ta  42 yaşındaki  Veli U.´ya  ait iş yerine Cumhuriyet Başsavcılığı´nın talimatıyla polis ekipleri operasyon düzenledi.  İş yerinde arama yapan ekipler, Roma dönemine ait olduğu belirlenen kral mezarı buldu. Polisin iş yerindeki kömür çuvallarından bazılarını devirerek arka tarafa geçmesiyle lahite ulaşıldığı öğrenilirken işyerinin sahibi Veli  U. Göz altına alındı?

Müze görevlilerinin yaptıkları incelemede   olayın boyutunun  çok büyük olduğunu tesbit etmeleri  üzerine olay yerine  Vali Süleyman Kamçı  ve İl Emniyet Müdürü  İbrahim  Kulular olay  yerine  giderek  incelemelerde  bulundu?  İl Kültür  ve Turizm  Müdürü İsmet  Taymuş ve Melikgazi  Belediye  Başkanı Memduh  Büyükkılıç´da  hazır bulunduğu incelemeler  sonrası  medya mensuplarına  değerlendirmede  bulunan  Vali Kamçı şunları kaydetti? ?Bugün sabah saatlerinde saat 11:00 gibi Kom Şubemiz bir çalışması neticesinde  Lahit´i büyük bir başarı ile buldu?  Lahit´in  Roma dönemine ait olduğu söyleniyor . Müzedeki arkadaşlar bundan yaklaşık 1700 yıl öncesine ait bir lahit diyorlar? Bu bölge . sanki bir yer altı şehri gibi?  Arkadaşlarımız burasını kontrol altına alacaklar?  Emniyet teşkilatımız burada nöbet tutacaklar ve yarın da hızlı bir şekilde lahit´in kapağı açılır duruma gelecek. Önemli bir eser olduğunu düşünüyoruz?   1700 yıl önce bir medeniyet varmış.Ben öncelikle Emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum?  Böyle başarılı bir çalışmada tarihimize ışık tutacak bir eseri gün yüzüne çıkardıkları için teşekkür ediyorum?  Şuana kadar 16 kişi ile ilgili gözaltı kararı olmuş. 6 kişi yakalanmış. Yakalananların hepsinin bu olayla bağlantısı olmayabilir. Burasını bilmeyende olabilir. Bir başka operasyon ve takipte burası bulundu. Ekiplerimizin dikkati sonucu. Kişilerle ilgili adli makamlar karar verecektir. 10 tonu bulan lahitin kapağı ise, cumartesi günü yetkililerin nezdinde açılacaktır.??

Vali Kamçı ayrıca  11 Mart  Cumartesi  günü  saat 12´de  medya mensuplarının eşliğinde lahitin için açılacağını belirtti?



Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı