GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI TÜFENKCİ:

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI TÜFENKCİ:

"ESNAFLARIMIZ EN ÖNEMLİ PİYASA AKTÖRLERİDİR?

Kayseri Ticaret Odası´nın yeni hizmet binasının  açılış törenine iştirak eden bir diğer önemli  isim ise  Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci oldu? Bakan Tüfenkçi´de konuşmasında  Esnaflarımız toplumumuzun sosyal değerini koruyan en önemli piyasa aktörlerinden olduğunu  vurgulayarak ? Geçtiğimiz yıl darbe girişiminin hemen ertesinde esnaf kardeşlerimiz gece meydanlarda nöbet tuttu, gündüz da çalışmaya devam etti. Bu dik duruşlarından dolayı esnaf ve sanayicilerimize teşekkür ediyoruz" ifadesini  kullandı?

Kayseri Ticaret Odası´nın yeni hizmet binasının  açılış töreninde  salonu dolduran katılımcılara seslenen   Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci sözlerine 15 Temmuz hain darbe girişimini hatırlatarak başlayıp,Türkiye Ekonomisi´nin dinamosunun  ticaret, sanayi ve esnaf odaları  olduğunu hatırlatarak  şunları  kaydetti? "Bir hafta sonra hain darbe girişimini anacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız bir şiir okudu diye hapse atıldı. Bugün adalet diyenlerin o günlerde söylediklerine bakarsak, derdin gerçekten adalet olup olmadığını göreceğiz. Türkiye ekonomisinin dinamosu elbette ticaret, sanayi ve esnaf odalarımızdır. Esnafı büyütelim tüccar yapalım, tüccarı büyütüp sanayici yapalım. Esnaf doğan esnaf ölmesin. Hayat dinamik. Gerçekten de hükumetimiz buna yönelik adımlar atıyor. Ticaretin nabzının attığı bir kentte böyle bir odanın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü olacak. Hep beraber yaşadık. İstiyorum ki bu hain darbe girişimi bizlere, ekonomiye neler kaybettirdi farkında olalım. Bu girişim olmasaydı Türkiye nerelere giderdi, bunun muhasebesinin yapılması gerektiğine inanıyorum. Daha önce Türkiye çok darbeler geçirdi ama bu daha öncekilere benzemiyor. O darbe girişimleri hükumetlere karşıydı ve faturasını millet ödüyordu. Bu darbe girişimi bizatihi millete karşı yapılmış bir darbe girişimidir ve ihanetin ta kendisidir. 15 Temmuz´a rağmen Türkiye en hızlı büyüyen ekonomilerden oldu. 2009´daki küresel ekonomik krizden bu yana yüzde 7 oranında büyümeyi başardı. Ama 15 Temmuz´da yaşanan darbe girişimi kesintisiz büyüme performansımızı sekteye uğrattı. Ancak güçlü ekonomimiz büyümeyi başardı. Bugün eğer o büyümeyi yakalasaydık milli gelirimiz 50 milyar TL daha fazla olacaktı. Kredi derecelendirme kuruluşları objektiflikten uzak, siyasi nedenlerle kredi notumuzu düşürdüler. Avrupa´da neredeyse darbe girişimi neden başarılı olmadı diye bir şaşkınlık oldu. Türkiye çöksün diye bu tip kuruluşlar hemen harekete geçti. 2015 sona erdiğinde 3.2 milyon olan işsiz sayısının 2016´nın ilk 5 ayında 2.9 milyona düşürmeyi başarmıştık hain darbe girişiminden önce. İşsizliğin azaltılması ile ilgili çalışmalarımız devam etmekteydi. 2016 yılı Mayıs sonu itibariyle 2.9 milyon olan işsiz sayısı 3.9 milyona yükseldi. 15 Temmuz yaşanmasaydı 2016 yılı Mayıs ayından daha iyi bir konumda olacaktık. Bu ihanetler bizi yolumuzdan çevirmedi, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bütün kesimler istihdam seferberliğine karşılık verdi. İçinde bulunduğumuz yıl itibariyle de 1 milyondan fazla yeni istihdam sağlandı. FETÖ terör örgütünün hain darbe girişimin hemen ardından felaket tellallığı yapan kesimler çirkin oyunlarını borsa üzerinden de yürüttü. Borsa İstanbul´u hedef aldı. Ama hamd olsun gelinen seviyede değer kazandı. Nisan ayındaki halk oylaması ile piyasalardaki alıcı seyri güçlenerek devam etti.?

Bakan Tüfenkçi  sözlerini  ?Esnaflarımız toplumumuzun sosyal değerini koruyan en önemli piyasa aktörlerindendir. Geçtiğimiz yıl darbe girişiminin hemen ertesinde esnaf kardeşlerimiz gece meydanlarda nöbet tuttu, gündüz da çalışmaya devam etti. Bu dik duruşlarından dolayı esnaf ve sanayicilerimize teşekkür ediyoruz"  diyerek  noktaladı?



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti