GÜNCEL CMK UYGULAMALARI, SERİ MUHAKEME VE BASİT YARGILAMA USULLERİ SEMİNERİ

GÜNCEL CMK UYGULAMALARI, SERİ MUHAKEME VE BASİT YARGILAMA USULLERİ SEMİNERİ

KAYSERİ BAROSU BAŞKANI DURSUN: “HUKUKÇULARIN EN BÜYÜK HAZİNESİ BİLGİDİR”

Kayseri Barosunca tertiplenen “Güncel CMK uygulamaları, seri muhakeme ve basit sorgulama usulleri “ konulu eğitim seminerinde konuşan Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun hukukçuların en büyük hazinesinin bilgi olduğunun altını çizerek “Avukatların varlık görevleri bir nizamın, bir devletin varlığı ile o devletin hukukun üstünlüğü ilkesi ve anayasal bir devlet olması bizim varlık sebebimizdir ” ifadelerini kullandı.

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen “Güncel CMK uygulamaları, seri muhakeme ve basit sorgulama usulleri “ eğitim seminerine Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun, Prof. Dr. Feridun Yenisey, İstanbul Barosu üyesi avukat Naim Karakaya, hâkimler, savcılar ve avukatlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun “Bilgi güçtür. Günümüz hukukçularının en büyük hazinesi bilgidir. Her zaman söylüyoruz, her zaman söyleyeceğiz. Okumadan hatip, yazmadan kâtip olunmaz. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Hele hele hukukçu vasfını aldığınız günden itibaren bizden beklenen halkın her türlü hukuki ihtiyaçlarını anında yanında olması gereken yol göstermesi gerekmektedir. Her zaman şunu söylerim. Bizim uygulayıcılardan hâkimlerden, savcılardan daha bilgili olmamız gerekmektedir. Doğruyu gösterebilme, doğruyu uygulatabilme, kanunların ve hukukun tam olarak amacına özüne uygun olmasını sağlayabilmek en başta bizim görevimizdir. Çünkü avukatların varlık görevleri bir nizamın bir devletin varlığı ve o devletin hukukun üstünlüğü ilkesi ve anayasal bir devlet olması bizim varlık sebebimizdir. Bunlar varsa biz varız, bunlar yoksa biz yokuz. İşte bu duygu ve düşüncelerle Kayseri Barosu olarak eğitim seminerlerine, eğitimlerimize her zaman ayrı bir önem ve değer veriyoruz. Şu anda bile önümüzdeki üç aylık yapmayı planladığımız eğitim seminerlerimizi ve konferanslarımızı belirledik. Bugünde Baromuzca düzenlenen eğitim semineri kapsamında, Prof. Dr. Feridun Yenisey ve İstanbul Barosu üyesi avukat Naim Karakaya’nın katılımları ile Güncel CMK uygulamaları, seri muhakeme ve basit sorgulama usulleri konulu eğitim semineri düzenliyoruz. “ ifadesini kullandı.

Baro Başkanı Dursun’un açılış konuşmanın ardından seminere Prof. Dr. Feridun Yenisey ve İstanbul Barosu üyesi Avukat Naim Karakaya’nın “Güncel CMK uygulamaları, seri muhakeme ve basit sorgulama usulleri konulu “ sunumlarına geçildi.



Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı

Kayseri Üniversitesi, işgücü piyasalarında ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim veriyor

Fikirlerin yatırıma dönüşeceği proje: '7/24 Kütüphane ve Bilgiyi Geliştirme Merkezi'

Büyükşehir’in örnek projesi ‘Sırdaşın Olayım’ vatandaşların hizmetinde

Ramazan etkinliklerini 1,5 milyon kişi ziyaret etti

Başkan Öztürk mazbatasını aldı

Kayseri Büyükşehir, TBB Dergisi'nde