GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİSİ MALEFANE,

GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİSİ  MALEFANE,

?BİRÇOK SEKTÖRDE BERABER ÇALIŞABİLİRİZ ?

İki günlük ziyaret için ilimize gelen Güney Afrika Büyükelçisi Pule İsaac Malefane bir dizi ziyaret  ve temaslarda bulundu? İki ülke arasındaki  ilişkilerin ve ticaret hacminin  gelişmesi için  Kayseri´de neler yapılabilir? sorusuna cevap arayan konuk Büyükelçi  ilk  olarak  Vali Süleyman Kamçı´yı makamında ziyaret etti. Daha  sonra  Büyükşehir  Belediye Başkanı  Mustafa Çelik´i de ziyaret  eden  Büyükelçi  Malefane ?Güney Afrika´daki şehirlerin sizlerle beraber çalışmasını istiyoruz. İki ülkenin de gelişmesi için sıkı ilişkiler içinde olmamız gerekir. Bir çok sektörde beraber çalışabiliriz? değerlendirmesinde  bulundu?

Güney Afrikalı konuğunu makamında ağırlayan Vali Kamçı, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, ziyaretin Kayseri ile Güney Afrika arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını  kaydetti?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve devlet yetkililerimiz olmak üzere dünyanın bütün devletleriyle iyi ilişkiler içerisinde olmaya gayret gösteren bir ülke olduklarını hatırlatan Vali Kamçı, şöyle devam etti:  ?Bu anlamda Güney Afrika ile de ilişkilerimiz devam ediyor. Dış ticaret hacmimiz oldukça var ama çok daha iyi olması için bir engel yok. Bu konuda Sayın Büyükelçinin amaçlarından birisi de Türkiye ile Güney Afrika devletleri arasında olan ticari ilişkileri en üst noktaya yükseltmek. Bu anlamda Kayseri, dünyanın bütün devletleri ile ticari ilişkileri olan bir il. Sayın Büyükelçi bugün ve yarın sanayi ve ticaret odaları ile görüşecek. Dolasıyla amaç Kayseri´den Güney Afrika´ya yapılacak olan ihracatı artırmak yönünde olacaktır.?

Büyükelçi Malefane ise sıcak ilgisi ve nezaketinden dolayı Vali Kamçı´yateşekkür ederek başladığı konuşmasında, çok önemli ticari potansiyele sahip Kayseri´de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bugünlerde şehirlerde yapılan çalışmaların, özellikle ekonomik ve sanayi aktiviteleri bunların hepsinin ülkenin ekonomisine katkıda bulunduğu için gerçekten şehirlerle yapılan çalışmaların önem kazandığını belirten Büyükelçi Malefane  sözlerini  şöyle  noktaladı?  ?Bizde şehirler bazında çalışmayı uygun görüyoruz. Çünkü illerle yaptığımız ulusal çalışmalar ülkemiz ekonomisine de katkıda bulunuyor. Benim ziyaretim Kayseri´ye ilk defa. Tabiki benden önceki büyükelçimiz Kayseri´yi ziyaret etmişti. Ben de ilişkilerimizi devam ettirmek istiyorum. Bu benim ilk ziyaretim ama son ziyaretim olmayacak. Sizin gibi bizimle aynı fikirlerde olan ülkelerle ilişkileri geliştirmek isteriz. Birçok sektörde beraber çalışabiliriz. Biz Güney Afrikalı İş adamlarını buraya getirebiliriz. Sizin kadar yardımcı olan bir Vali ile çalışmak bizim için onurudur.?           

Kayseri´nin, Büyükelçiliklerinin belirlediği stratejik illerden bir tanesi olduğunu belirten Büyükelçi Malefane, Kayseri´de ve Güney Afrika´da iş adamlarımızla birlikte beraber iş yapabileceklerini kaydetti.                                            

Konuk  Büyük elçi Pule İsaac Malefane ve beraberindeki heyet Vali Kamçı´nın ardından  Büyükşehir  Belediye Başkanı  Mustafa Çelik´i ziyaret etti?   Başkan  Çelik ile uzun ve verimli bir görüşme gerçekleştirdi. Ziyarette, konuk Büyükelçiye Kayseri hakkında bilgiler veren Başkan Çelik, Kayseri´nin bölgesine hitap eden bir şehir olduğunu söyledi. Kayseri´nin düzgün, planlı gelişen ve insanların huzur içinde yaşadığı bir şehir olduğunu da vurgulayan Başkan Çelik, Büyükşehir Belediyesi´nin de bu şehirde referans alınan işler yaptığını dile getirdi. 

Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisi Pule İsaac Malefane de Güney Afrika ile Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti ve sanayisi gelişmiş şehirlerden birisi olan Kayseri´de de çalışmak istediklerini kaydetti. Konuk Büyükelçinin Türkiye ve Kayseri´de yaşayan Suriyelilerden bahsetmesi üzerine bu konuda açıklama yapan Başkan Mustafa Çelik, Kayseri´nin uluslararası sığınmacıları kabul etme ve ev sahipliği yapa anlamında çok başarılı bir şehir olduğunu belirtti. Yüzyıllardır bu ev sahipliğinin yapıldığını vurgulayan Başkan Çelik sözlerini  şöyle noktaladı?  ?Bölgede başı sıkışan ne kadar millet varsa yöneldiği yer burası oldu ve biz de onlara ev sahipliği yaptık. Kayseri, Balkanlardan gelen göçmenlerin, Kafkasya´dan gelen Çerkezlerin, Doğu Türkistan´dan gelen Uygur Türklerinin, Irak ve Suriye´den gelenlerin gerçekten sığındığı bir şehir oldu. Şimdi artık Çerkezler, Doğu Türkistanlılar da artık ev sahibi oldu ve yeni misafirleri ağırlıyor. Şimdi, valilik, belediye, sivil toplum örgütleri olarak gelenlerin ihtiyaçlarını temin ederek yaşamalarını sağlıyoruz. Biz bunları insanlık görevi olduğu için, inandığımız dinin gereği olarak yapıyoruz. Bir yük olarak görmüyoruz. Silahların altında, kan ve gözyaşı içinde kurtulup gelenlere insanca yaşamalarını sağlayacak ortamı sağlamak insanlık görevimiz?

Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisi Pule İsaac Malefane bu açıklama üzerine Kayseri ve Türkiye´nin ev sahipliğini takdir ettiklerini belirtti. Kayseri´yi örnek aldıklarını ifade eden Büyükelçi Malefane, ?Girişimcilerinizin sanayiye katkıları da takdire değer. Güney Afrika´daki şehirlerin sizlerle beraber çalışmasını istiyoruz. İki ülkenin de gelişmesi için sıkı ilişkiler içinde olmamız gerekir? diye konuştu.

Başkan Mustafa Çelik de karşılıklı ilişkilerin gelişmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti. Daha sonra Konuk Büyükelçi ve Başkan Çelik, ilişkileri geliştirebilecek somut projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette karşılıklı hediyeler de takdim edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi