GÜNLÜK 200 TIR KÖMÜR GETİRİLECEK

GÜNLÜK 200 TIR KÖMÜR GETİRİLECEK

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Erciş’te çadırkentteki depremzedeleri zi¬yaret etti. Bakan Yıldız, ilahi söyleyen ve şiir okuyan çocuklara bayram harçlığı verdi. - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Erciş'te çadırkentte

Köyleri ziyaret ederken düşüp ayağını burkan AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan'la birlikte Erciş'te Stadyum çadırkenti ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, depremzede bir ailenin çadırına misafir oldu. Depremzedelerle bir süre sohbet eden Yıldız, gazetecilerin sorularını cevapladı. Hava soğudukça enerji ihtiyacının arttığına dikkat çeken Bakan Yıldız, ihtiyacı olan vatandaşlar için günlük 200 TIR kömür getirileceğini belirtti.

 Enerji ihtiyacı kontrollü olarak karşılandığını ifade eden Yıldız, enerjinin Van'da doğalgaz ve kömürle karşılanıyor olması gerektiğini, ısınma ihtiyacını tamamen elektriğe yüklenmeden doğalgaz ve kömürle karşılanması gerektiğini savundu.

 Çadırları ziyaretinden sonra Bakan Yıldız'a, 9 yaşındaki depremzede Elif Sidre Büyükdağ, Atatürk şiiri okudu. Yıldız, küçük kıza 50 lira harçlık verdi. Daha sonra çocuklar Yıldız'a ilahi söyledi. Harçlık verildiğini gören çadır kentli ailelerin çocukları, Yıldız'ın etrafına doluşunca korumalar devreye girdi. Diğer çocuklara korumalar kalan harçlıkları dağıtmaya başlayınca kısa süreli izdiham yaşandı.

Bakan Yıldız, çadır kent ziyaretinin ardından Van Valisi Münir Kareloğlu ve kurum amirleri ile deprem zadelerin sorunlarını değerlendirmek içerikli toplantı yapmak amacıyla Van'a hareket etti.

 

 



Mondi Home satışa çıktı

Başkan Palancıoğlu çölyak hastaları ile

TBMM’de gündem oluşturdu

E38'den Anneler Günü'nde annelere özel indirim

Pınarbaşı'ya mahalle mahalle tarımsal hizmet

"Hacılar'da taşkın riskini bertaraf edeceğiz"

AB hibesiyle güneş enerji santrali

İldem'de yollar daha konforlu hale getirildi

Şirintepe Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi açılıyor

Talaslı kursiyerlerden huzurevine ‘Anneler Günü’ ziyareti

İstihdam Fuarına ücretsiz ulaşım desteği

Erciyes gündoğumu büyüledi

Öğretmenler 2 gün iş bırakacak

Yahyalı ilçe sakinleri Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç'ı bağrına bastı

Tanıtım Fuarı'nda öğrencilerle iç içe

Talas’ta sinek ve haşerata erken önlem