GÜVENLİK UZMANI VE YAZAR METE YARAR

GÜVENLİK UZMANI VE YAZAR METE YARAR

?DARBENİN KAYIP SAATLERİ´Nİ AYDINLATTI?

Güvenlik Uzmanı ve Yazar Mete Yarar, Erciyes Üniversitesi´nde ?Darbenin Kayıp Saatleri? konulu konferans verdi.   Yarar  konuşmasında?  Türkiye  artık  herkesin şamar oğlanı edeceği bir Türkiye değil? ifadesini  kullandı?

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen konferansta; saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından kürsüye gelen Güvenlik Uzmanı ve Yazar Mete Yarar, 15 Temmuz sürecine dair bilgiler  paylaşıp   ?O gece darbe başarılı olmuş olsaydı, inanın ne sizler burada oturuyor olurdunuz, ne de Türkiye Cumhuriyeti Devleti diye bir devlet olurdu. Suriye´den beter olurduk? değerlendirmesinde bulunduktan sonra  5 Temmuz darbe girişimi konusunda ABD ve dış ülkelerin tavrına dair şunları  kaydetti?   ?Türkiye olarak hiçbirine boyun eğmiyoruz. Lafı çevirmiyoruz, dolandırmıyoruz. Artık o kadar bariz şekilde yapıyorlar ki! Türkiye´de bariz şekilde tavrını koruyor. Yaşadığımız dönemlerle ilgili karşılaştırma yapmak adına söylüyorum. Ben 1990´lı yıllarda da ordunun içerisindeydim. Faklı yerlerde görevliydim. 1990´lı yıllarda Türkiye´ye ?bizim size verdiğimiz silahları Güneydoğu Anadolu Bölgesi´ne kullanamazsınız´ diye posta koyuyorlardı. Hatırlayın, 1990´lı yıllarda doların bir anda sıçrayıp gecelik faizlerin yüzde 2000´leri bulduğu krizler dahil olmak üzere, her birini hatırlayın, kenara koyun. Biz bunlardan hep utanç duyarak geldik. Görevimizi yaptık ama bu yapılan dayatmalar hepimizin onuruna dokundu. Bizim arkadaşlarımız mermiyi karaborsadan alırlardı. Şimdi Almanya bana tavır koymuş. Gittiğin yere kadar gidersin kardeşim. Bunu söyleme sebebimiz, bunların çok önemli bir üretici firması ?Türkiye´ye ambargo koyun´ dedi. Bizimkiler de ?biz zaten sizden silah almıyoruz ki´ dediler. Ambargo koyduğun yer, bizim için hiç önemli değil. Eskiden alıyorduk. Eskiden 10 milyon dolarla, 20 milyon dolarla, 50 milyon dolarla kapalı çarşıda doları oynatırlardı. Geçen sefer 20 milyar dolar zıplatmaya çalıştılar, başaramadılar. Memleketimiz büyüdü kardeşim. Bu memleketin büyümesinden çok da hoşnut değiller. Bizimde hatalarımız var, fakat burası eski Türkiye değil. Artık burası herkesin şamar oğlanı edeceği bir Türkiye değil?

Konferansın sonunda  Mete Yarar´a plaket takdim eden Erciyes  Üniversitesi  Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise, ?Türkiye´nin büyük bir ülke olması lazım. Kimsenin diş geçiremeyeceği bir ülke olması lazım. Çünkü bu coğrafyada ayakta durabilmenin başka yolu yok. Sadece kendimiz için değil, mazlum milletler için de ayakta durmamız gerekir. İstenmeyen de bu aslında. İster dışarıdaki, isterse de içimizdeki hainler olsun, hiç fark etmez. Bunların hepsine karşı ayakta durabilmek için, hem ekonomik olarak, hem de askeri olarak güçlü olmamız lazım. Üniversiteler olarak güçlü olmamız lazım. Çünkü üniversiteleri güçlü olup kendisi zayıf olan, ya da tam tersi olan bir ülke yok. Bizim de bunun için önceliği eğitime vermemiz gerekir. Burada gençlerimiz, öğrencilerimiz var. Onlardan istediğimiz bugün için vereceğiniz en iyi mücadele; tabi ki böyle bir olay olduğunda tankların önüne de çıkacağız, silahların altına da yatacağız. Fakat bugün işimizi en iyi yapmak ve bu ülkeyi zirveye çıkarmak zorundayız? ifadesini kullandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"