HACI BEKTAŞ DERNEĞİ´NDEN

HACI BEKTAŞ DERNEĞİ´NDEN

MATEM AYI AŞURE LOKMASI ?

MATEM AYI AŞURE LOKMASI?

Hacı Bektaşi Veli Derneği´nce  Muharrem Ayı  vesilesi  ile geleneksel  olarak tekrarlanan ?Matem Ayı Aşure Lokması´ etkinliği  Vali  Süleyman Kamçı´nın da iştiraki ile  gerçekleştirildi?   ?Gelin Canlar  Bir Olalım, Zoru Kolay Kılalım? düsturu  ile  birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek  hedefi  ile  hayata geçirilen etkinlikte  Hacı Bektaşi Veli Derneği  Başkanı  Sadık  Genç Ehlibeyt dostları 12 gün boyunca oruç tutarken bazı STK´ların, aşure yapıp dağıtması bizleri incitmektedir. Bu yasa, mateme herkes saygı duymalı ve aşure dağıtılacaksa 12´nci günün sonrasında dağıtılmasını konusunda hassasiyet bekliyoruz" ifadesini  kullandı?

Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfınca  Muharrem Ayı  vesilesi  ile geleneksel  olarak tekrarlanan ?Matem Ayı Aşure Lokması´ etkinliği  Battalgazi Mahallesi´nde bulunan´ Cemevi´ nde  gerçekleştirildi?  Etkinliğe  Vali  Süleyman Kamçı, Büyükşehir  Belediye Başkanı Mustafa  Çelik, İl Emniyet Müdürü  İbrahim Kulular, Kocasinan Belediye Başkanı  Ahmet  Çolakbayrakdar, Cumhuriyet  Halk  Partisi temsilcileri ,Hacı Bektaşi Veli Derneği  Başkanı  Sadık  Genç ve çok sayıda  vatandaş  iştirak etti?

Etkinliğin  başlangıç konuşmasını  gerçekleştiren  Hacı Bektaşi Veli Derneği  Başkanı Sadık Genç Muharrem Ayı´nın ilk  12 gününde Alevi vatandaşlar  yas orucu tutarken bazı  Sivil Toplum Kuruluşları´nın ?Aşure´ tatlısı  yapıp dağıtmasının  kendilerini üzdüğünü  belirterek  "Ehlibeyt dostları 12 gün boyunca oruç tutarken bazı STK´ların, aşure yapıp dağıtması bizleri incitmektedir. Bu yasa, mateme herkes saygı duymalı ve aşure dağıtılacaksa 12´nci günün sonrasında dağıtılmasını konusunda hassasiyet bekliyoruz" ifadesini  kullandı?                            

 Vali Süleyman Kamçı ise konuşmasında birlik, beraberlik vurgusu yapıp, Türkiye´nin zor bir süreçten geçtiğini anlatırken, her zamankinden daha fazla birliğe, beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak  "Kayserimizde Alevi´si, Sünni´si, Lazı, Çerkez´i, Gürcüsüyle Avşarı ile hepimiz birlikteyiz. İnşallah bu devam ettiği müddetçe daha diri ve ayakta olacağız. Aşure gününde Allah orucunuzu kabul eylesin, Peygamber efendimizi sevgili torunu, cennette gençlerin temsilcisi Hz. Hüseyin efendimizin şehit edilişinin yıldönümü ve saygı anlamında tutuğunuz oruçlar kabul olsun. Tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum, gününüz mübarek olsun. Allah sağlığınızı daim etsin, oruçlarınızı kabul etsin, birlikteliğimiz ilelebet devam etsin" şeklinde konuştu.                                                                                                           

 Öte yandan Alevi dedeleri ?Aşure Günü Lokması´  ve ?Muharrem Ayı  Oruç´u  hakkında katılımcılara bilgi verdi.                             

Etkinlik  Aşure duasının ardından davetlilere aşure ikram edilerek noktalandı?

Haber: Süleyman Erdoğan



Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi