HACI ADAYLARI HEYECANLI

HACI ADAYLARI HEYECANLI

Kutsal Topraklara doğru çıkılan mukaddes yolculuğun ilk kafilesi 11 Eylül saat 00:50’de yola koyuluyor. İl Müftülüğü’nde gerçekleştirdiği basın açıklamasında hac ibadetini “Arzın Kalbine Yolculuk” olarak nitelendiren Maraşlıgil;

Hacı adaylarının mukaddes topraklara yolculuğuna 1 hafta kaldı. İl Müftülüğü’nde konuyla ilgili basın açıklaması yaparak, hacı adaylarına tavsiyelerde bulunan İl Müftüsü Ali Maraşlıgil;”Hacılarımızın “Mukaddes Yolculuğu” başlıyor. Bizler buna “Arzın Kalbine Mukaddes Yolculuk” diyoruz. İnsanların kalbi, insanları ayakta tutan en önemli varlıktır. İnsanın imanını, maneviyatını ayakta tutan en önemli mekan da Hicaz bölgesi, Allah’ın evine Kabetullah’a , Beytullah’a  olan ziyarettir. Hac ibadeti farzdır. Allahu Teala, hali vakti yerinde olan zengin kullarını beytini, evini ziyaret etmek üzere davet etmişlerdir. İbrahim Aleyhisselam zamanından beri Allah’ın Beyti ziyaret edilir, Kabe’nin etrafında tavaf edilir, 7 kez dönülür. Bunun çeşitli hikmetleri, manaları vardır. Nefsin 7 makamı vardır. Diğer taraftan Cehennem’im 7 derekesi vardır, 7 bodrum katı vardır ve oralardan kurtulmaya Rabbimiz murad etmiştir,  bunları bilemeyiz. “ ifadelerini kullandı.

Hacca giden Müslümanların döndüklerinde annelerinden doğdukları günkü gibi günahsız döneceklerini vurgulayan Maraşlıgil sözlerine şöyle devam etti.

“Hacca giden Müslümanlar Allah’ın davetlileri olarak gittiği için biz onlara “Allah’ın misafirleri” diyoruz. Allah’ın misafirlerinin, evlerinden çıktıklarından dönmelerine kadar dualarının makbul olduğuna dair rivayetler vardır. Bu nedenle, hacılarımızı uğurlamak ve karşılamak toplumuzda adet haline getirilmiştir. Peygamberimiz (sav), hac ibadetini yapan insanların, döndüklerinde analarından doğmuş oldukları gün gibi günahsız dönecekleri müjdesini vermiştir. Çünkü orada, o kadar çok manevi, kazanç var ki, Beytullah’ta, Kabe-i Muazzama’da insanların ibadetleri 1’e 100 bin karşılık buluyor. 1 rekat namazın karşılığında Allah-u Tela Hazretleri 100 bin namaz kılmış gibi takdir buyuruyorlar. Hac ibadeti meşakatli bir ibadettir. Şimdiye dek hacılarımıza hep “sabır” tavsiye edilmiştir. Biz hacılarımıza sabır yerine, sevgi, saygı tavsiye ediyoruz. Çünkü buradan giden herkes Allah’ın davetlisidir. Allah’ı seven, Allah’ın davetlisini de sever. Allah’a karşı saygılı olan, Allah’ın davetlisine karşı da saygılı olur.”

 

İlimizden yola koyulacak hacı adaylarının 11 Eylül saat 00:50’de mukaddes yolculuğa başalayacaklarını ifade eden Maraşlıgil;” Bu sene ilimizden 1336 hacımız hacca gidecek, kayıtlara bu şekilde geçmiştir. 836’sı Diyanet’ten, 530’u ise şirketlerden, acentelerden Hacca gidiyorlar. Biz hacılarımız en güzel şekilde ibadetlerini yerine getirsinler diye, 2-25 Haziran arasında 10 ilçemizde hacılarımızı toplayıp bilgilendirme seminerleri verdik. İlk kafilemiz önümüzdeki Çarşamba gününü Perşembe’ye bağlayan gece 00:50’de, 3 kafile olarak yola çıkacaklar. Yapılan bilgilendirmeler dışında hacılarımıza birer çanta veriyoruz, orada giyecekleri elbiseler veriyoruz. Aynı zamanda da bir takım kitaplar kendilerine takdim ediyoruz. Hacılarımız bunları teslim aldılar. Hacılarımıza uğurlar olsun diyoruz, güle güle gidip, güle güle dönsünler inşallah. Oraya gittiklerinde gördükleri menfiliklerle kalplerini meşgul etmesinler. Ola ki bir takım menfiliklerle karşılaşabilirler. Türkiye maddi refaha ulaşmış İslam ülkelerinden bir tanesi ancak diğer ülkelerden gelenler bizim gibi olmayabilir. Milyonlarca insan bir yere sığıverince istenmeyen hadiseler meydana gelebilir. Bu tip menfilikleri gönüllerinden silsinler. Kalplerini güzelliklerle doldurup o şekilde gelsinler. “ ifadelerini kullandı.



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı