HACILAR BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN EKİCİ İLE

HACILAR BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN EKİCİ İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

Gazetemizin Haftalık Röportaj Bölümünün yeni konuğu Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici oldu. Sorularımız yanıtlayan Ekici, Hacılar ilçesinde yapılan faaliyetleri anlattı. Ekici ayrıca, 9-10 Temmuz´da Uluslar arası Dağcıların katıldığı Erciyes´e Tırmanış etkiliğine tüm vatandaşları davet etti. Kentsel Dönüşüm´den, Kültür Merkezlerine kadar konuştuğumuz sohbetimizin ayrıntıları?

E. KİPMAN: Efendim İyi Bayramlar demek istiyorum öncelikle. Tabi iyi bir bayram geçirmeyi ümit ediyoruz ama terör belasının kudurduğu bu dönemde ne kadar iyi ve huzurlu bir bayram geçirebiliriz bilmiyorum.

BAYRAKTA, DEVLETTE, MİLLETTE VE VATANDA TEK OLMAMIZ LAZIM

D. EKİCİ: Evet Emre Bey, ben iyi bayramlar temenni ediyorum ama sizin de az önce zikrettiğiniz gibi terör olaylarının yoğun yaşandığı şu günlerde Rabbim Müslümanların yardımcısı olsun. Bir de şu dikkatimi çekiyor. Ülkemizde yaşanan terör olayları sanki devletimizin bir politikasıymış gibi gösteren vatan hainleri var. Belçika´da, Fransa´da bombalar patladığı zaman ?kahrolsun teröristler´ diyorlar ama bizim ülkemizde olunca devlete suç atıyorlar. Terörün dini, devleti olmaz, aynı şey Türkiye´de olduğu zaman tek vücut olup karşı gelmemiz gerekir. Bazı icraatlarımızı sevmeyebilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz ama bari terör konusunda bir araya gelelim, birlik olalım. Bayrakta, devlette, millette ve vatanda tek olmamız lazım. Bu 4 konu bizim kırmızı çizgimiz olması lazım.

E. KİPMAN: Efendim, ülke gündeminden sonra dilerseniz Hacılarlı vatandaşların merak ettiği konulara dönelim. Doğan Bey, Hacılar´ın doğal bir güzelliği var şüphesiz, havası, suyu, kokusu elbette bir başka. Çok el değmeden günümüze gelmiş bir ilçemiz. Ancak, kentsel dönüşüm çalışmaları ile günümüz modernizasyonuna kavuşmayı bekleyen yerler var. Bu konudaki çalışmalarınız nasıl gidiyor?

HASEKİ BAŞKANIMIZ, BAKAN DA OLUNCA ÖNÜMÜZ AÇILDI

D. EKİCİ: 1 yıl önce projelerimiz onay bekliyordu. Hatta bazı hemşerilerimiz, ?Başkanım, bu olmaz, bununla uğraşma boş yere´ diyorlardı ama ben hiç ümidimi kaybetmedim. Burada bir cami açılışında o zaman Büyükşehir Belediye Başkanımızdı, şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki´yi gezdirirken, ?Doğan ne yapıyorsun bu evleri?´ dedi. ?valla Başkanım, yıkacağız ama gücümüz yetmiyor´ dedim. O da, ?sen başla, ben sana destek olacağım´ dedi. Haseki Bakanımızdan, eski Ekonomi Bakanımız şimdilerde Grup Başkan Vekilimiz Mustafa Elitaş´tan ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik´ten Allah razı olsun. Desteklerini hiç esirgemediler. Biz de o şekilde randevuları aldık, gittik Bakanlığımıza, bize 11 madde sundular. Biz dosyamızı hazırladık, çalışmamızı yaptık, arsamızı temin ettik ve bilirkişi heyeti geldi. Alanımızı sevdiler, onay verdiler ve Bakanlar Kurulu´na girdi. 1 Kasım seçimlerinden sonra Haseki Başkanımız, Bakan da olunca önümüz açıldı. Bakanlar Kurulu´ndan da onay çıktı. Vatandaşlarımızın kullandığı alan ölçülerine göre ev vereceğiz, ancak vatandaşımız bizden daha büyük bir ev isterse, o zaman farkı borçlandıracağız. O konuda da yardımlarımız olacak, vatandaşımız iki sene ödemeyecek daha sonra uzun vadede fark borcunu TOKİ mantığı ile ödeyip yeni evlerine kavuşmuş olacak. Yeni yapılacak binalarımız 7 katlı olacak. Öte yandan eski sanayi sitemizi kaldırıyoruz, onu yıkacağız. Yeni sanayi sitemizi Server alanında yaptık. 18 dükkânımız var, geçen ihale yaptık 1 dükkânımızı sattık. Şimdi tekrar ihaleye çıkmaya hazırlanıyoruz. Eğer satılmazsa o zaman kiraya vereceğiz. Eski sanayi sitemizin yerine de çok güzel değişik fikirlerimiz var. Vatandaşlarımıza anket yapıp sonucuna göre değerlendirebiliriz.

E. KİPMAN: Kadın ve Gençlik Merkezi yapılıyordu, son durum nedir?

18 TEMMUZ´DA AÇILIŞINI YAPIYORUZ

D. EKİCİ: Bitmek üzere, açılışı yapılacak, çok güzel oldu. Hatta diğer ilçelerden farklı oldu. O farkı da havuzumuz büyük oldu. Onun için de Haseki Bakanımıza, Çelik Başkanımıza ve ekiplerine çok teşekkür ederim. Merkezimizin içerisinde, 10m x 20m yarı olimpik yüzme havuzu, 750 kişilik düğün salonu, cep sineması ve kuş odaları, hanımlara sohbet ve spor salonu ile tam bir yaşam merkezi oldu. Güle güle kullansınlar. 18 Temmuz´da açılışını yapıyoruz. Bütün hemşerilerimizi bu açılışa bekliyoruz.

E. KİPMAN: Başkanım, şimdiler da artık tüm belediyelerde vatandaşları meslek edindirme adında yapılan kurs çalışmaları var. Sizin ne gibi faaliyetleriniz oluyor Hacılar´da?

D. EKİCİ: 11 tane kursumuzu ücretsiz veriyoruz. Dikiş kursu, nakış kursu, tekvando kursu, İngilizce kursu, bilgisayar kursu bunların hepsini Halk Eğitim Merkezleri ile veriyoruz. 10 kişi bir araya gelip, başkanım biz Almanya öğrenmek istiyoruz derler ise o kursu da açıyoruz. Bu merkezimizde de bu çalışmalarımız devam edecek. Tabi bu merkezimiz kadınlar için yapılıyor ama erkekler için de bir sohbet salonumuz var. Orada da çayımız 5 kuruş. 20 çay içiyorsa bir kişi 1 lira para veriyor. Simit, puaça, gazete ikramımız. Televizyonları var. Sohbetlerini eden vatandaşlarımız akşam ekmeklerini alıp evlerine gidiyorlar. Şimdi bunun aynısını hanımlara yapacağız, hacı emmiler bize kızıyorlar şimdi; ?bizim hanımlar eve gelmez´ diyorlar. Ancak onlarında ihtiyaçları var.

E. KİPMAN: Kültür Merkezi de vardı burada, faal olarak devam ediyor mu?

D. EKİCİ: Evet, faal olarak devam ediyor. Geçen yıl 80 etkinlik yapmışız. Bu ne demek bir haftaya 1,5 ? 2 etkinlik düşüyor. Ayrıca bizim 50 kişilik bir tiyatro topluluğumuz var. Çok başarılılar, kendilerini devamlı değiştiriyorlar. Hem tiyatro etkinliği olarak, hem de geçenlerde Yunus Emre Musikisi etkinliği yaptık. Katılım da çok oluyor, izleyici olarak rağbet çok iyi. 450 kişilik salonumuz var ama yetmiyor, şimdilerde acaba daha büyük bir salon mu yaptırsaydık diye söyleniyoruz.

E. KİPMAN: Efendim, bu Kültür Merkezi´nin üzerinde birde GES (Güneş Enerji Sistemi) var değil mi?

YEREL YÖNETİMLER BU TÜR YATIRIMLARDA DESTEK ALABİLYOR

D. EKİCİ: Evet, şuanda faal durumda Kültür Merkezimizin elektrik ihtiyacı bu sistemden üretiliyor. Hatta biraz da artıyor, onu da TEK´e satıyoruz. Melikgazi Belediyemiz bu sistemlerin daha büyüğünü yaptılar. Değerlendirmek lazım Emre Bey, biliyorsunuz enerji açığımız çok fazla. Güneş ve rüzgârı enerjiye çevirme noktasında çok geç kalmışız, 3-4 saat güneş olan İngiltere ve Almanya, güneş enerjisi üretiyor. Yerel Yönetimler bu tür yatırımlar yapacağı zaman destek alabiliyor. ORAN Kalkınma Ajansı´ndan destek alabiliyoruz, aşağı yukarı yarısını onlar karşılıyor.

E. KİPMAN: Yaz Kursları konusunda çalışmalarınız olacak mı? Yaz aylarının başlangıcı Ramazan´a denk geldi ama henüz yaz bitmiş değil. Bu konuda çalışma yürütüyor musunuz?

D. EKİCİ: Evet, başladı kurslarımız artık. Çocuklarımızdan çok büyük talepler var. Yüzme kursu, tekvando kursu, spor kursu, kayak kursu, karate kursu? 20´ye yakın kursumuz var dolu dolu geçiyor. Geçenlerde Kaymakamımız ile ziyaret ettik kurslarımızı, kursiyerlerimize hediyeler verdik. Çok memnunlar.

E. KİPMAN: 9-10 Temmuz tarihlerinde bir etkiliğiniz olacak. Sanırım bir zirve tırmanışı olacak. Etkinlik hakkında neler söylemek istersiniz?

9 TEMMUZ´DA 19.00´DA YEMEK VERECEĞİZ, TÜM HEMŞERİLERİMİZ DAVETLİ

D. EKİCİ: Emre Bey, bizim her yıl yaptığımız bu etkiliğimizin bu yıl 22´ncisini yapacağız. Bende aynı zamanda Hacılar Dağcılık Kayak Kış Sporları ve Havacılık Kulübünün (HADAK) Başkanıyım. Süt donduran mevkiinde yapılacak etkinliğimiz, Türkiye´nin her tarafından hatta yurt dışından da 400´e yakın dağcı geliyor. Ortalama, orada kamp alanında 9 Temmuz´da olacağız ve ardından Erciyes´in zirvesine tırmanacağız. Ben de 22 defa katılmışımdır o etkinliğe 5 defa zirveye çıktım, çok keyif alıyorum. Aynı zamanda iyi bir kayakçıyımdır, 25 yıldır kayak sporunu yapıyorum. Bu arada HADAK kayakta Kayseri 1´incisi oldu, Türkiye 2´ncisi olduk. Başarılı bir kulübüz. Bunun da meyvelerini alıyoruz. Kulübümüze harika bir ilgi var. Biz her yıl 7 ila 10 yaşındaki çocuklarımız okullardan seçiyoruz. Kayak hocamızın eşliğinde tarama yapıyoruz. Babası, Annesi kayakçı olanlar var, zaten onlar kayağa meyilli oluyor. Onlardan seçiyoruz, 50 kişi aldıysak, onların arasından bir eleme yapıyoruz. O seçtiğimiz kişiler de Kayseri´de dolayısıyla Türkiye´de iyi dereceler yapan sporcular oluyor. 9 Temmuz´da akşam saat 7´de yemek vereceğiz tüm hemşerilerimiz davetli o yemeğe. Protokolden misafirlerimiz de oluyor. Program, 22.00´da yatıyor dağcılarımız, gece 03.00´te kalkıyor, çantalarını, iaşelerini sırtlayıp dağa çıkıyorlar. 8 saate yakın sürüyor zirveye çıkmak. 



İNCESU BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İLMEK İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KTO BAŞKANI ÖMER GÜLSOY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI DR. MUSTAFA PALANCIOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KSMMMO BAŞKANI ALİ YEDİKAYA İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

MMO BAŞKANI AKİF AKSOY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KAYSERİ PANCAR ÜRETİCİLERİ KOOPERATİFİ BAŞKANI HÜSEYİN AKAY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI GÜNAY ÇAKI İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KAYSERİ PANCAR KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜSEYİN AKAY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

İŞADAMI MİKAİL UÇAR İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

HACILAR BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN EKİCİ İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

İNCESU BELEDİYE BAŞKANI ZEKERİYA KARAYOL İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI ...

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI ...

DEVELİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET CABBAR İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

HACILAR BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN EKİCİ İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI .

KAYSERİ TİCARET ODASI BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ İLE

HAFTANIN RÖPOTAJI ...