HACILAR BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIYOR

HACILAR BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Hacılar Belediyesi tarafından çevre, insan ve hayvan sağlığını korumak adına sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma ve aşılama çalışması yapıldı.

Hacılar Belediyesi, özel bir firma ile protokol yaparak ilçe sınırlarında bulunan sokak hayvanlarının ve insanların sağlığını korumak için tam donanımlı mobil hayvan kısırlaştırma aracıyla uygulama yaptı. Yapılan uygulama ile kısırlaştırma ve aşılama yapılan sokak hayvanları tekrar doğaya bırakıldı.
Konu hakkında bir açıklama yapan Veteriner Hekim Yusuf Murat Ormancı, Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve aşılanmasının çevre, insan ve hayvan sağlığı için çok önem arz ettiğini belirtti. Ormancı;
?Hacılar Belediye Başkanımızın talebi ile ilçede çalışmalara başladık. Ekibimizin sahada topladığı hayvanları tam donanımlı mobil hayvan kısırlaştırma aracıyla hem kısırlaştırıyoruz hem de aşılıyoruz. Hayvanların iyileşme sürecinin sonunda küpesini takarak tekrar doğaya bırakıyoruz. Sokak hayvanları kısırlaştırma ve aşılama işleminden sonra büyük ölçüde sakinleşiyorlar ayrıca çevreye ve insanlarımıza da zarar vermiyorlar. Yaptığımız çalışma sokak hayvanlarının kontrol altında tutulması için gerekli olan bir uygulamadır.? dedi. Ormancı, Başkan Doğan Ekici´ye de teşekkür etti.
Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici´de yaptığı açıklamada ?İlçemizde sokak hayvanlarının sayısı bir hayli artmıştı. Vatandaşlarımızda bu konudan şikâyet ediyorlardı. Önceki yıllarda da benzer bir çalışmayı yapmıştık. Bu yıl da firma ile anlaşarak Kayseri´ye davet ettik. Veteriner hekim tarafından yüzden fazla sokak hayvanına kısırlaştırma ve aşılama uygulaması yapıldı. Bu sayede vatandaşlarımızı da güven altına almış oluyoruz. Ben ilçemize gelerek çalışma yapan firma yetkililerine ve veteriner hekim Yusuf Murat Ormancı´ya teşekkür ediyorum.? Dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ