HACILAR BELEDİYESİ´NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM

HACILAR BELEDİYESİ´NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM

20 AĞUSTOS´DA BAŞLIYOR ...

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Hacılar ilçesinde temeli atılacak olan Kentsel dönüşüm projesinin temelinin 20 Ağustos Pazar günü yapılacağını söyledi. Ekici temeli atılan evlerin  130 bin metrekare alanda 200 Milyon liraya mal olacağını söyledi.

Konuyla ilgili Hacılar Belediyesi keklik tepesi sosyal tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Başkan Ekici,  ilçe tarihinin en büyük projesi olarak nitelendirdiği kentsel dönüşüm projesini anlattı. Ekici şöyle konuştu.

 ?Sorunları çözen bir anlayışla sürdürdüğümüz hizmet standardımızı, vatandaşlarımızın desteğiyle her gün daha da yükseltmeye çalışıyoruz. Daha modern bir Hacılar için hep birlikte el ele vererek nitelikli güzel projelere de imza atmaya devam ediyoruz. Geleceğe yönelik yaptığımız bu yatırımların başında yer alan, Hacılar Orta ve Aşağı Mahalleler Kentsel Dönüşüm Projesinde adım adım ilerliyoruz. Bakanlar Kurulu kararı ile Aşağı ve Orta mahallelerin sınırları içerisinde kalan 130 Bin metrekarelik alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın 6306 sayılı Kanununa göre riskli alan ilan edilmiştir. 130 bin metrekare alanda 200 Milyon liraya mal olacak projede modern ve yaşanabilir, 1101 konutun yapımını gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız, proje ile ilgili Kentsel Dönüşüm ofisine yoğun ilgi gösteriyor. Hak sahibi vatandaşlar kentsel dönüşüm ofisine gelerek, işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor. Bizlere inanarak ve güvenerek sözleşmelerini imzaladılar. Vatandaşlarımız, hak sahipliği durumuna göre nereden, kaç metrekare ve hangi daire tipini alacakları konusunda tek tek bilgilendirildiler ve sözleşmelerine imza attılar. Modern çağın teknik imkân ve donanımları göz önüne alınarak oluşturulan proje ile mahalle sakinleri yeşil alanlar, çocuk parkları, cami, okul gibi yaşam standartlarını üst seviyeye çıkaracak sosyal alanlara kavuşacak. Proje, 56 bin metrekare yeşil alanıyla örnek bir yaşam merkezi olacak. 4 blok 200 daireden oluşan 1. Etap inşaatımızın temelini 20 Ağustos Pazar Günü saat 13.30´da Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki, Orman ve Su İşleri Bakanımız  Veysel Eroğlu, Kayseri protokolü ve hemşehrilerimizin katılımıyla gerçekleştireceğiz. İnşallah 2019 yılında da hemşerilerimize teslimatını yapmayı planlıyoruz.

Başkan Doğan Ekici açıklamasının ardından Kentsel Dönüşüm Projesi alanında 1. Etap kapsamında yapımı gerçekleştirilecek olan 200 konutun temelinin atılacağı yerde gazetecilere görsel brifing verdi.

HABER:  SÜLEYMAN ERDOĞAN 



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı

Başkan Büyükkılıç: "Kardeşlik şuurundan hiçbir zaman vazgeçmeyelim"

MÜSİAD Kayseri üyeleri iftarda buluştu

3 katlı binada çıkan yangın korkuttu

Başkan Büyükkılıç'tan çocuk kreşi müjdesi