HACILAR KAYMAKAMLIĞI VE HAYVAN HAKLARI DERNEĞİ,

HACILAR KAYMAKAMLIĞI VE HAYVAN HAKLARI DERNEĞİ,

?SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK HERHANGİ BİR İTLAF YOK?

Hacılar ilçesinde Kaymakamlık, lise öğrencisi Mehmet Özer´in köpeklerin saldırısı sonucu yaşamını yitirmesinin ardından sokak köpeklerinin itlaf edildiği iddialarını yalanladı. Yapılan açıklamada, "İlçemiz düzeyinde sokak hayvanlarına yönelik herhangi bir itlaf söz konusu değildir" açıklamasında bulunurken, Kayseri Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Nilgün Uzel´de yazılı bir açıklama yaparak sosyal medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, ilimizde herhangi bir köpek katliamının olmadığını açıkladı?

Geçtiğimiz Cuma günü Hacılar İlçesi´nde yaşanan olayda, 14 Yaşındaki Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi 9/A sınıfı öğrencileri Mehmet Özer ve Hacı Ali Tuğrul, okul çıkışı evlerine giderken sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Mehmet Özer, köpekler tarafından parçalanarak olay yerinde yaşamını yitirirken, Hacı Ali Tuğrul ise yaralı kurtuldu.

Hacılar Kaymakamlığı, olayın ardından ilçedeki sokak köpeklerinin itlaf edildiğine yönelik sosyal medyadaki iddialarla ilgili açıklama yaparak haberleri yalanladı. Kaymakamlığın açıklamasında "İlçemizde 3 gün önce meydana gelen ve bir lise öğrencimizin vefatı, bir lise öğrencimizin ise yaralanmasıyla sonuçlanan müessif olayla ilgili olarak, Belediye Başkanlığı bünyesinde ilgili kanun ve yönetmelik kapsamında gerekli bütün çalışmalar yapılmaktadır. İlçemiz düzeyinde sokak hayvanlarına yönelik herhangi bir itlaf söz konusu değildir. Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan ve ilçemizde hayvan itlafının yapıldığı yönündeki paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verilirken Kayseri Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Nilgün Uzel´de aynı yönde değerlendirmede bulunarak sosyal medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, ilimizde herhangi bir köpek katliamının olmadığını duyurdu?

Uzel yaptığı yazılı açıklamada provokatif eylem ve sözlerden kaçınılması gerektiğinin altını çizerek "Sosyal medyada Hacılar ilçesinde köpeklerin toplanıp Büyükşehir Belediyesi Geçici Köpek Bakımevi´ne götürülmeden katledildikleri haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. 5 Ocak tarihinde Hacılar ilçesindeki bir vatandaşımıza ait kendisinin bakmış olduğu 20 civarında köpek kendi izni ve rızası ile belediye ekiplerince Büyükşehir Belediyesi Geçici Köpek Bakımevi´ne götürülmüştür. Kayseri´de herhangi bir köpek katliamı yoktur. Bu tür provokatif eylemlerden ve sözlerden kaçınılması en büyük arzumuzdur" değerlendirmesinde bulundu?



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”