HACILAR´DA

HACILAR´DA

AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

Hacılar Belediyesi ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğiyle düzenlenen programda Ahilik haftası kutlandı. Anadolu´da ´Esnaflığın Piri´ olarak bilinen Ahi Evran-ı Veli´nin anıldığı etkinlikte ´Şed Kuşanma´ töreni de yapıldı.
Hacılar Belediyesi Kültür merkezinde düzenlenen Ahilik Haftası Kutlama Programına Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Kayseri Ticaret İl Müdürü Alaattin Fırat, Kayseri Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Ahmet Övüç, Hacılar İlçe Emniyet Müdürü Remzi Yıldırım, Hacılar Belediye Meclis Üyeleri, Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Çevrim, Elektrikçiler Odası Başkanı Mehmet Alan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Herdem, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı bir konser verdi.
Programın açılış konuşmasını yapan Hacılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Herdem, Programın Hacılarda gerçekleştirilmesinden dolayı teşekkür etti.
Daha sonra Kürsüye gelen Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, Ahiliğin tanımını yaparak ?Ahilik hem sosyal hem de kültürel yapılara ait bir terim olarak bir birini seven, bir birine saygı duyan, yardım eden, fakiri gözeten, çalışmayı bir ibadet sayan, din ve ahlak kurallarına sıkı sıkıya bağlı, ahlaki değerleri ön plana çıkaran bir esnaf teşkilatının adıdır.? dedi.
Ahiliğin prensiplerinden bahsederek sözlerine başlayan Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan´da, ?Eline, beline, diline sahip olmak ahiliğin başlıca kurallarından biridir. Bu prensiplere uyan esnaflarımız işlerinde başarılı olacaklardır. İşyerimizde komşularımızla olan ilişkilerimizde Ahilik kültürünü yaşamaya devam ediyoruz.? dedi.
Kayseri Ticaret İl Müdürü Alaattin Fırat Ahiliğin 1300´lü yıllarda Ahi Evran tarafından kurulduğunu ve Türk toplumu tarafından da benimsendiğini söyledi. Fırat, ?Ahilik kültürü, bugünkü tüketici kanununun alt yapısını oluşturmuştur. O günlerde kusurlu bir iş yapan esnafın pabucu dama atılıyordu. Bu sayede de tüketici korunmuş oluyordu.? şeklinde konuştu.
Son olarak konuşan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ise, Toplumun sosyal, ekonomik ve kültürel hayatının düzenlenmesinde önemli rol oynayan Ahilik teşkilatının gerektiği zaman vatan savunmasında da görev yapan bir birliktelik ve dayanışmanın ortak adı olduğunu söyledi. Başkan Ekici, ?Her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan birliği ve dayanışmayı yüzyıllar önce atalarımız nasıl başarmış ise biz de her zaman bir olmayı, diri olmayı ve güçlü olmayı başaracağız. Sözlerime Ahi Evran´ın bir sözü ile son veriyorum; Hak ile sabır dileyip bize gelen, bizdendir, Akıl-ahlak ile çalışıp bizi geçen, bizdendir.? diye konuştu.
Hacılar İlçesinde yılın ahisi seçilen Kemal Uğurlu´ya, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Övüç tarafından plaket verildi.
Ahilik haftası kulama programında daha sonra, Hacılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlen kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Programda son olarak, ahilikte kalfalıktan ustalığa geçişi sembolize eden ´Şed Kuşanma´ töreni canlandırıldı.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti