HACILAR´DA KENTSEL DÖNÜŞÜM

HACILAR´DA KENTSEL DÖNÜŞÜM

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Hacılar Belediyesi, Orta ve Yukarı Mahalleler de planlanan kentsel dönüşüm projesi konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenledi.
Hacılar Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi vermek, vatandaşların sorunlarını ve isteklerini dinlemek amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi. Hacılar Belediyesi Kültür Merkezi´nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdoğan, Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve hak sahipleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kürsüye gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Uzmanı Rıfat Genç, yaptığı konuşmada depremin değil, depreme dayanıklı yapılmayan yapıların insanların hayatına mal olduğunu söyledi. Genç sözlerine şöyle devam etti ?Biz AFAD olarak halkımızı bilinçlendirmek ve doğal afetlerden sonra oluşabilecek psikolojik etkileri azaltmak için eğitim programları düzenliyoruz. Devletimizde, afetlere dayanıksız olduğu için zarar görebilecek konutları daha güvenli bir yaşam alanı haline getirmek için kentsel dönüşüm yasasını çıkarttı."
Daha sonra kürsüye gelen Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, kentsel dönüşüm çalışmalarının uzun ve zorlu bir süreç olduğunu, yaklaşık bir buçuk yıldır gece gündüz çalışarak bu zorlu sürecin ilk bölümünü tamamladıklarını söyledi. Kentsel Dönüşüm Projesinin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Başta Çevre ve şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Akparti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Ekici, sözlerini şöyle sürdürdü. ?Geldiğimiz bu noktada artık iş, anlaşmalara kaldı ve bu anlaşmaları da kırmadan, dökmeden, belediyemiz menfaati için değil, sizlerin menfaatini düşünerek hareket edeceğiz. Sizlerin rahatı, huzuru ve mutluluğu her şeyden önce geliyor. Amacımız sizlere şeffaf bir proje sunarak birlikte Hacıların modern geleceğini oluşturmaktır." diye konuştu.
Son olarak kürsüye gelen Hacılar Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Ersel Elcuman ise 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanun çerçevesinde, kentsel dönüşüm yapılan Hacılar Orta ve Yukarı Mahalle sakinlerine projenin son durumu ve geleceği hakkında detaylı bilgiler aktardı.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ