HACILAR`DA GELENEKSEL EL SANATLARI SERGİSİ

HACILAR`DA GELENEKSEL EL SANATLARI SERGİSİ

Kayseri Öğrenme Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen Hacılar Rasim Çetinkaya Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Geleneksel El Sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Hacılar Rasim Çetinkaya Halk Eğitim Merkezi`nde düzenlenen yıl sonu sergisi açılışına İncesu Kaymakamı ve Hacılar Kaymakam Vekili Ercan Öter, İlçe Jandarma Komutanı Suat Haksever, Hacılar Belediye Başkanı Dr. Doğan Ekici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Herdem, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şener Serim, daire müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

            Aile Eğitimi, Örgün Eğitime Destek, Geleneksel El Sanatları, Kuaförlük, Doğalgaz Kalorifer Ateşçiliği, İş Güvenliği ve İş Sağlığı, Hijyen Eğitimi, Okuma Yazma, Model Uçak Yapımı ve Spor Eğitimi konularında 71 adet kurs açıldığını belirten Rasim Çetinkaya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Altınoluk, kurslara 1.472 kursiyerin katıldığını söyledi. Altınoluk, `TÜİK verilerine göre ilçemiz yüzde 98,34`lük okur yazarlık oranı ile ilimiz ve ülkemiz genelinde en iyi seviyededir. 25-64 yaş arası Hayat Boyu Öğrenmeye katılım oranı ise ilçemiz Hacılar`da yüzde 7,7`dir. Bu oranla yüzde 4,01`lik il ortalamasını aşmış ve yüzde 8 olan OESD ülkeleri ortalamasını yakalamış durumdadır. Hayat Boyu Öğrenme hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde bizlere desteklerini esirgemeyen kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve ilçe milli eğitim müdürümüze teşekkür ederim.` dedi.

            Rasim Çetinkaya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Altınoluk`un konuşmasının ardından kursiyerlerce hazırlanan kıyafetler minikler tarafından düzenlenen defile ile sergilendi. Profesyonel mankenlere taş çıkartan miniklerin defilesi ilgiyle izlendi.

            Defilenin ardından Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından bağlama ile türküler seslendirildi.

            Daha sonra Rasim Çetinkaya Geleneksel El Sanatları sergisinin açılışına geçildi.             Açılış öncesi bir konuşma yapan İncesu Kaymakamı ve Hacılar Kaymakam Vekili Ercan Öter, eğitimlere katılan tüm kursiyerleri tebrik etti. Kaymakam Öter, `Hayat Boyu Öğrenme kapsamında halk eğitim merkezimiz çok önemli çalışmalara imza atmış. Kursiyerlerimiz bir yıl boyunca almış oldukları eğitimin sonucunda el emeği, göz nuru eserler ortaya çıkardılar. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.` diye konuştu.

            Kaymakam Öter`in konuşmasının ardından protokol tarafından sergi`nin açılışı gerçekleştirildi.

            Katılımcılar tarafından gezilen sergi bir hafta süreyle açık kalacak.        



Talas'ta Antika Fuarı heyecanı

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı