HACILAR’DA TARIM KOOPERATİFİ KURULDU

HACILAR’DA TARIM KOOPERATİFİ KURULDU

Hacılar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruluş genel kurulu gerçekleştirildi.

Toplantıda yönetim kurulu, denetim kurulu ve üst birlik asil temsilcileri belirlendi.

Hacılar’da vatandaşların tarım alanındaki faaliyetlerine yön vermek ve birlik içerisinde hareket etmelerine olanak sağlamak amacıyla kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ilk genel kurul toplantısı yapıldı.

Hacılar Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezinde bakanlık temsilcilerinin nezaretinde gerçekleştirilen toplantıda kooperatif yönetim kurulu asil üyeliklerine Selahattin Ayvaz, Osman Emek ve Ayhan Gökçek, Denetim kurulu asil üyeliklerine Ali Hökelek, Osman Emek ve Metin Kirazgiller seçilirken üst birlik asil temsilcisi ise Selahattin Ayvaz olarak belirlendi.

Genel kurul sonrası yeni yönetim kurulu ve bakanlık temsilcileri Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’ı makamında ziyaret etti. Kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ilçede tarımla iştigal eden vatandaşlar için çok yararlı olacağına inandığını belirten Başkan Özdoğan, “Seçim öncesinde bal ormanı projemizde halkımıza hizmet edeceğimizi bildirdiğimizde ilçemizde balcılıkla iştigal eden abilerimiz kardeşlerimiz bize çok yön verdiler, ışık verdiler. Tabi ki arıcılık bu kooperatifin içerisinde var ama tarımsal kalkınmayı ilgilendiren tüm konularda da bu kooperatifimiz faaliyetini gösterecek. Toprağın ne kadar kıymetli olduğunu bilen ilçelerin başında herhâlde Hacılar geliyor. Çünkü arazimiz dar ve sarp alanlardan oluşuyor. Bu alanlarda neyi nasıl ekeriz, neyi nasıl geliştiririz. Bu alanı en iyi şekilde nasıl kullanırız onun bilinci içerisinde bir ilçeyiz. Tabi bu manada İlimiz tarımla da kendisinden söz ettiren bir ilimiz. Elmasıyla, gilaburusuyla, kayısısıyla, kabak çekirdeğiyle ünlü olan aslında tarımda da ne kadar iyi bir yerde olduğumuz açıkça ortada. İnşallah var olan güzelliklerin üzerine hep birlikte yeni yönetimimizle iyi işler yapacağımızı şimdiden buradan bildirmek istiyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah güzel projeleri de birlikte gerçekleştireceğiz. Kooperatifimiz ilçemize, ilimize, ülkemize hayırlı olsun diyorum.” İfadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"