HACILAR’DA YILIN AHİSİ MUSTAFA ÖZEL, AHİLİK KAFTANI GİYDİ ÖZDOĞAN: “KAYSERİ AHİLİK’TE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”

HACILAR’DA YILIN AHİSİ MUSTAFA ÖZEL, AHİLİK KAFTANI GİYDİ ÖZDOĞAN: “KAYSERİ AHİLİK’TE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”

13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Hacılar Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan. Ahiliğin merkezinin Kırşehir olduğunu fakat Kayseri’nin de ahilikte önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Düzenlenen etkinliğe Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, AK Parti Hacılar İlçe Başkanı Ahmet Övüç, KESOB Başkanı Ahmet Övüç, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Mercan, Ticaret İl Müdürü Alaattin Fırat, Kayseri Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Kenan Arslan, ERÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Pof. Dr. Ekrem Erdem ve öğrenciler katıldı.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’da ahiliğin merkezinin Kırşehir olduğunu belirterek Kayseri’nin de Ahilik deyince akla gelen en önemli şehirlerden biri olduğuna dikkat çekti. Özdoğan şöyle konuştu; “Kayseri deyince akla meslek sahibi, ticaret erbabı, cömertlik ve dayanışma içerisindeki ahilik gelmektedir. Kayseri deyince Hacılar olmadan olmaz. Hacılar deyince de aslında ahiliğin nasıl olduğunu, ahilerin nasıl olması gerektiğinin de en bariz örneğini tabii ki Hacılarımızda görüyoruz.” Hacıların çalışkanlığıyla öne çıktığını belirten Başkan Özdoğan, “Birliktelik, dayanışma, cömertlik gibi unsurların en güzel örneklerini Hacılarda görebiliriz” dedi. Hacıların gerek eğitim, gerekse sanayide hep önde olduğuna vurgu yapan Özdoğan; “Tarihimize bakıldığı zaman bütün toplum unsurlarına baktığımız zaman Hacılarımız hep çalışmış ama durmadan çalışmış, dürüstlükten ayrılmamış, birlikten ayrılmamıştır. Ahilik çalışmak demek, dürüstlük demek, ayıplı malın arkasında durabilmek demektir. Hukuktan ayrılmamak, adaletten ayrılmamak demektir. Elhamdülillah bunları da övünerek söylememiz gerekiyor. Anadolumuzda ve Kayserimizde dolayısıyla Hacılarımız da var olan özellikler, bizlerde bu bağlamda göreve geldiğimiz günden beri durmadan çalışıyoruz. Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz ve projelerimizi tamamlıyoruz” dedi. Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen de yaptığı konuşmada, “Tarihte Ahilik anlayışı kuvvetli bir teşkilatçılık anlamına ve ilim anlamına gelmektedir” diyerek, şöyle konuştu;  “Ahilik mesleki bilgiye, bilgelik ve güzel ahlak anlamına geliyor. Aslında bu özellikleri sıraladığımızda bizlere unuttuğumuz değerleri, erdemli toplum ve erdemli insanları hatırlatıyor. Kısacası ahilik Ahi Evran’ın 13. yüzyılda vücuda getirdiği tam bir şaheserdir.” dedi.

Daha sonra Ahilik kaftanı giydirme törenine geçildi. Hacılar ilçe esnaflarından yılın ahisi seçilen Mustafa Özel’e kaftanı giydirildi. Kaftan giydirmenin ardından şed kuşatma törenine geçildi. Kayseri Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen şed kuşatma törenin ardından programda, ahilik ödülleri sahiplerini buldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"