HADAK VE UMKE ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİ

HADAK VE UMKE ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİ

Hacılar Arama Kurtarma Havacılık Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (HADAK) ile Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) arasında olağan zamanlarda teknik bilgi ve becerilerini paylaşması, uygulamalarla ortak hareket bilincinin hazırl

Hacılar Belediyesi`nde gerçekleştirilen HADAK ve Kayseri Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği protokolü imza törenine Hacılar Belediye Başkanı ve HADAK Başkanı Dr. Doğan Ekici, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, HADAK Yönetimi ile UMKE personeli katıldı.

            İşbirliği protokolü imza töreninde bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya UMKE olarak olağan dışı olaylara hazırlıklı olmak amacıyla olağan durumlarda eğitim ve işbirliği protokolü imzaladıklarını belirtti. Öksüzkaya, "UMKE ekipleri her bölgeye göre farklı alanlarda uzmanlaşıyorlar, ilimizin coğrafi yapısından ve özellikle Erciyes`ten dolayı UMKE ekipleri dağcılık ve kayak alanlarında kendilerini geliştirmesi için eğitim faaliyetlerine ihtiyaç duymaktalar. HADAK`da profesyonel eğitimcilerden kurulu olduğu için bize bu konularda eğitim verecekler, İl Sağlık Müdürlüğü olarak ta bizler İlkyardım konusunda eğitim vereceğiz" dedi.

            Daha sonra konuşan Hacılar Belediye Başkanı ve HADAK Başkanı Dr. Doğan Ekici ise HADAK Kulübü`nün  yakın bir zamanda havacılık branşında Lifos Dağında yamaç paraşütü ve yelken kanat alanında da faaliyet göstereceğini belirterek "Protokol kapsamında İl Sağlık Müdürlüğümüz ve UMKE Ekipleriyle yılda bir kez ortak tatbikat ve eğitim seminerleri yapacağız, kayak ve dağcılık riskli bir spor dalı olduğu için kayakçılarımız ve dağcılarımız da ilkyardım konusunda UMKE ekiplerinden eğitim alacaklar" dedi.

 

            Konuşmaların ardından HADAK Kulübü ile Kayseri Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü arasındaki işbirliği protokolü Hacılar Belediye Başkanı ve HADAK Başkanı Dr. Doğan Ekici ve  İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya tarafından imzalandı.

            Törende ayrıca HADAK tarafından düzenlenen 20. Erciyes Zirve Tırmanışına katkılarından dolayı İl Sağlık Müdürlüğüne bir teşekkür belgesi verildi.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti