HAK ETTİĞİMİZ PAYI ALACAĞIZ

HAK ETTİĞİMİZ  PAYI ALACAĞIZ

Büyükşehir Belediyesi ile Anadolu Sağlık Turizmi Derneğince ortaklaşa tertiplenen Kayseri Sağlık Turizmi Çalıştayı başladı.

Büyükşehir Belediyesi ile Anadolu Sağlık Turizmi Derneğince ortaklaşa tertiplenen Kayseri Sağlık Turizmi Çalıştayı başladı. Sağlık Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Emine Alp Meşe´nin de iştirak ettiği iki gün sürecek olan çalıştayın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Kayseri´yi sağlık turizminde hak ettiği yere taşımak için bu çalıştayı gerçekleştirdiklerini kaydederek ?Sonuçlarını değerlendirerek gerekli adımları atacağız? değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi ile Anadolu Sağlık Turizmi Derneğince ortaklaşa tertiplenen ve Anadolu Selçuklu Devleti Sultanı I. Gıyaseddin Keyhüsrev´in kız kardeşi Gevher Nesibe´nin vasiyeti üzerine 1204 yılında yaptırdığı tarihi şifahanede gerçekleştirilen sağlık turizmi çalıştayının açılışında konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Emine Alp Meşe, artık sadece Türkiye vatandaşlarının değil, bir çok  ülkelerden yüzbinlerce hastanın da en yüksek kalitede sağlık hizmeti almak için Türkiye´yi tercih ettiğine dikkat çekti.

Sözlerinin devamında sağlık turizmi kapsamında hasta gelen ülkemize tedavi  maksatlı vatandaşları gelen  ülkelerin başında Azerbaycan, Irak ve Almanya´nın geldiğini hatırlatan Bakan Yardımcısı Meşe, "Uluslararası hastaların en çok tercih ettiği şehirler İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Erzurum ve Yalova. Bu şehirlerde genel turizm destinasyonu olması ve özel hastane gruplarının bulunması tercih sebebidir. Sağlık ve tıbbi nedenlerle gelen yabancı ziyaretçi ve yurt dışında ikamet eden vatandaşlardan elde edilen turizm geliri 2018 yılında 1 milyon 110 bin 843 dolar olarak gerçekleşmiştir. 2018 yılında sağlık turizmi ve turistin sağlığı kapsamında ülkemizde 551 bin 748 hastanın sağlık hizmeti aldığı görülmüştür." diye konuştu.

Bakan Yrd. Alp Meşe sözlerinin sonunda Kayseri´nin Türkiye´deki en kapsamlı şehir hastanelerinden birini bünyesinde barındırdığını, mevcut üniversite hastaneleri ve özellerin de varlığı dolayısıyla 2019 yılı için kentin sağlık turizminde tercih edilebilirliğinin artmasını beklediklerini kaydedip, Şehrimizin üst düzeyde olan  turizm potansiyeline dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Selçuklu medeniyetinin en özgün eserlerini bulunduran şehir merkezinin yanında kış turizminde Erciyes, görsel ve tarihi zenginlikleriyle Soğanlı ve Erdemli vadileri, eşsiz ve doğal güzellikleriyle Ürgüp, Göreme, Kapuzbaşı Şelaleleri, Sultan Sazlığı ile Kayseri turizm alanında ciddi potansiyeli olan ender illerimizdendir. Kayseri´nin turizm potansiyeli, sağlık turizmi alanındaki gelişmeleri destekleyici bir altyapı sunmaktadır. Yönetim kurulu başkanlığı yaptığım Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ (USHAŞ) ile hedefimiz Türkiye´yi sağlık turizminde dünyanın en başarılı markası haline getirmektir. USHAŞ´ın paydaş olduğu ilk çalıştay bu çalıştaydır."

Erciyes Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise Kayseri´nin ERÜ hastaneleri, Şehir Hastanesi ve özel hastaneleri ile bir sağlık üssü haline geldiğini ve bölgedeki kentler tarafından tercih edildiğini belirtip, Erciyes Üniversitesi´nin sağlık alanındaki modern yapısına dair bilgiler paylaşan Çalış, şunları kaydetti: "Üniversitemiz bünyesinde GENOM ve Kök Hücre Merkezi, erişkin ve çocuk kemik iliği nakil merkezi Türkiye´nin en kompleks kemoterapi, radyoterapi merkezlerinin bulunması, karaciğer böbrek ve kornea nakil merkezlerinin olması önemli etkenlerdir. Bahreyn Krallığı ile yapılan iş birliği sonucu son 3 yılda sadece Bahreyn´den 193 hasta gelmiştir ve üniversite hastanelerinde tedavi olmuştur."

Vali Şehmus Günaydın´ da Kayseri´nin sağlık turizminden yeterli payı alması için acentelerin ve alanındaki uzmanların 815 yıllık Gevher Nesibe Şifahanesi´nde bir araya geldiğini belirtip, Kayseri´nin Sağlık Turizm Üssü olması için çaba göstereceğiz? diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise Kayseri´yi sağlık turizminde hak ettiği yere taşımak için bu çalıştayı gerçekleştirdiklerini, sonuçların değerlendirileceğini ve gerekli adımların atılacağını vurguladı.

Çalıştay´ın bir önemli ismi Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyesi Sema Ramazanoğlu da sağlık turizminin önemin altını çizip, bu sektöre yatırım yapıp fayda sağlamak gerektiğini  kaydetti.

Kendisi de Tıp Doktoru  olanAK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyesi Ümmü Gülşen Öztürk, ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Güney, ilçe belediye başkanları ve turizm acente yetkilileri de Çalıştay´a iştirak eden isimler arasında  yer aldılar?

İki gün sürecek çalıştay, gün boyu sağlık turizmi alanındaki oturumlarla devam etti.



“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor