HAK-İŞ GEN. BŞK. YRD. TORUNTAY

HAK-İŞ GEN. BŞK. YRD. TORUNTAY

?TAŞERON İŞÇİLER BİZİM KANAYAN YARAMIZ?

Büyükşehir Belediyesi - Kayseri Ulaşım A.Ş ile toplu iş sözleşmesi taslağı hazırlamak üzere geldiği ilimizde medya mensupları ile bir ataya gelen Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay yürütülen çalışmalar konusunda kamuoyunu bilgilendirdi? Toruntay yöneltilen bir soru üzerine Taşeron yasasının henüz netleşmediğini belirterek ?Taşeron işçiler bizim kanayan yaramız. Nasıl bir şey olur biz de merak ediyoruz. İnşallah sonuçlanması için biraz bekleyeceğiz" ifadesini kullandı?
Özel bir restoranda ilimiz medya mensupları ile bir araya gelerek öğle yemeği yiyen ve Büyükşehir Belediyesi - Kayseri Ulaşım A.Ş ile toplu iş sözleşmesi taslağı hazırladıklarını belirten Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede ?Kayseri Ulaşım A.Ş´de yetkilendik . Toplu iş sözleşmesi yapmak için taslak çalışmamız devam ediyor 28 Kasım´da ilk oturum müzakerelerini başlatacağız. Kayseri´de başka sektörlerde de faaliyet gösteren özellikle ulaşım iş kolunda .başka işlerlerinde çalışanlarımızın talepleri de var . Hizmet iş sendikası Kayseri Şubesi´nin desteğiyle birlikte örgütleme ve toplu sözleşme çalışmalarımız devam edecek. Bundan sonra toplu sözleşme sürecimiz başlamış bulunmakta? ifadesini kullandı?
Yöneltilen bir soru üzerine ?Taşeron İşçiler´ le alakalı sürecide değerlendiren Toruntay ?Taşeron çalışanlarla alakalı sendikaların beklemiş olduğu henüz tatmin edici bir çalışma yok. Hükümetin bu konuda kapsamlı bir açıklamasını bekliyoruz? Hak- İş Konfederasyonu olarak bu iş yeniden gündemimizde. Biz ısrarla bu konunun çözülmesi için takipçisi olacağız. Bu bizim kanayan yaramız.?
İfadesini kullandı?
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti