HAK ARAYIŞI DEĞİL, DÜŞMANLIK YAPIYORLAR

HAK ARAYIŞI DEĞİL, DÜŞMANLIK YAPIYORLAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, son günlerde sıklaşan terör olayları ve CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK’lı teröristlerce kaçırılışını değerlendirdi.

Terör meselesi emperyalist güçlerin istedikleri gibi kullandıkları bir durum halini almıştır şeklinde konuşan Başkan Özhaseki, “Bir çok devletin emperyalist güçlerin karanlık güçlerinde ellerinin uzandığı ve buradaki PKK’lı teröristlerin adeta taşeron gibi kullandıkları Dünyanın bir çok ülkesini ilgilendiren grift bir mesele haline gelmiş durumda. Güneydoğu ve Doğudaki Kürt vatandaşların yaşadıkları yerde hükümetler isteklerini yerine getirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.   Ekonomik olarak,  doğunun kalkınması için teşviklere dikkat ederseniz hep Doğu ve Güney Doğu illerine veriliyor. Olay sadece hak talebi olmaktan çıkmış, makul bir takım meşru  talepleri dile getirmek için, bir takım dağa çıkmış anarşistlerin talebi olmaktan çıkmış vaziyette. Birçok devletin emperyalist güçlerin orada taşeronluğunu yapan  saklı uşaklar var.  Onlarda üzerlerine gidildikçe daha da hırçınlaşıyorlar. Bu hırçınlıklarını masum insanları öldürerek bombalar koyarak, ilgisiz insanları korkutmaya yönelik eylemi yaparak Türkiye’de yaşayanların yüreklerini yerinden oynatacak, isyan ettirecek eylemler doğru gidiyorlar. Dileğimiz, duamız Ramazan günü bu tür olayların son bulması, orada yavrularımızın kanlarının akmaması. Son olayda da CHP Milletvekili arkadaşımızın herhalde Facebook’undan atmış olduğu mesajlar takip edilerek vermiş olduğu mesajlar dolayı geliş gidişleri takip edilerek kaçırılmış bulunuyor. Şiddetle kınıyoruz. İnşallah güvenlik güçleri bir an önce bulurlar, özgürlüğüne kavuşur arkadaşımız ve bir daha da böyle bir olay yaşanmaz diye temennide bulunuyorum. Ben gerek o arkadaşımıza gerek CHP’ye geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum.”

Terör nasıl çözülür sorusuna ise Başkan Özhaseki şöyle cevap verdi:

“Bu sadece bir hak talebi değil. Doğuda vatandaşlar ezildiler, dillerin yasaklandı, televizyonları yasaklandı, bir çok sosyal haktan mahrum bırakıldılar. Ancak bu isteklerin bir çoğu verildi. Bizim kabul edemeyeceğimiz isteklerini ise neyse gelin mecliste söyleyin denildi. Özerklik mi, Federatif bir yapımı istiyorlar, ne istiyorlarsa. Ben buna karşıyım ama gelip mecliste söylesinler. Yeni yapılan Anayasada bu taleplerin bir çoğu yer bulmaya başladı. Ama artık iş hak talebi değil, şimdi resmen düşmanlık yapılıyor. Bazı ülkelerin taşeronluğu yapılıyor. ”



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı