HAKSIZ TAHRİK VE İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANMAMALI

HAKSIZ TAHRİK VE İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANMAMALI

Kayseri Barosu Kadın Hakları Sorumlusu Av.Karahan: ?Kadına yönelik şiddet, cinayet ve tecavüzle ilgili suçlarda haksız tahrik ve iyi hal indiriminin uygulanmaması gerekir.´

Kayseri Barosu Kadın Haklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Nilay Karahan bir türlü önü alınamayan kadın cinayetleri ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede yargılama sürecinde ?Haksız Tahrik´ ve ?İyi Hal´ uygulanmaması gerektiğini vurgulayarak ?´Bir kadın ve hukukçuolarak ilimizde dün yaşanan kadın cinayeti bizleri de üzmüştür.Türk Ceza Kanunundaki eksiklerin bir an evvel giderilip kadına yönelik şiddet, cinayet ve tecavüzle ilgili suçlarda haksız tahrik ve iyi hal indiriminin uygulanmaması gerekir.´´ İfadesini kullandı?

Kayseri Barosu Kadın Haklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Nilay Karahan haber ekibimize yaptığı değerlendirmede, ilimizde önceki gün gerçekleşen ve 27 yaşındaki Gülay Şimşek´in eski sevgilisi Özhan .O.tarafından katledilmesini nefretle kınayarak ?Kadına yönelik şiddetin Türk Ceza Kanununda gerekli maddeleri var. Ancak bunun uygulanma noktasında eksikliklerin tamamlanmaya ihtiyacı var. Ne yazık ki gerek ?Haksız Tahrik´ gerekse ?İyi Hal´ indirimleri yasaların caydırıcılığını ortadan kaldırmakta. Bu nedenle her iki indirim de uygulanmamalı? dedi ve ekledi  ?´Gün geçmiyor ki kadına yönelik şiddet, cinayet ve tecavüz haberi duymayalım. Bu da bizi gerçek anlamda hem kadın hem hukukçu olarak çok üzmektedir. Bu konu da ciddi çalışmalar yapıyoruz. Kadına şiddetle mücadelede neler yapabiliriz bu konu da topluma nasıl örnek olabiliriz diye çalışmalar içerisindeyiz. Tabii ki yasal düzenlemeriz var. Özellikle 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Yönelik Kanun ve bunun dışında Türk Ceza Kanunumuzda ilgili maddeler var. Ancak uygulanma noktasında eksiklikler tamamlanmalı. Türk Ceza Kanunundaki eksiklerin giderilip kadına yönelik şiddet, cinayet ve tecavüzle ilgili suçlarda haksız tahrik ve iyi hal indiriminin uygulanmaması gerekir. Özellikle bu konu da hakimlere tanınan takdir yetkisi azaltılması görüşündeyiz. Ama burada kadına yönelik şiddet bir sonuçtur. Esasen kadına yönelik şiddete sebep olan toplumsal olayların temelini çözmemiz gerekir. Öncelikle bunun da aile içi eğitim, okul öncesi eğitim ve toplumun her alanında kadının önemsenmesi ve yüceltilmesine bağlı olduğunu düşünüyorum. Özellikle medyanında çok öenmli etkisi var. Kadına tönelik şiddetle ilgili haberlerde kadını küçük düşürücü, kadının toplumdaki vasfını rencide edici ifadeler kullanılmaması gibi ifadeler önem teşkil edecektir.?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor