HAL´E ?KUŞ´ ENGELİ

HAL´E ?KUŞ´ ENGELİ

Büyükşehir Belediyesi´nin yeni hal binası, krize yol açtı.

   Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yeni hal binasının uçakların iniş güzergahında bulunduğunu belirterek ya kaldırılması, ya da bir kısım önlemler alınmasını istedi. Belediye hal binasını yeni yaptıklarını ve kaldıramayacaklarını belirtince uçakları sıkıntıya sokacak kuşlara karşı bakın hangi önlemler taahhüt edildi?
Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 30 yıl önce tamamlanan Argıncık´daki hal binasını, geçtiğimiz yıl yeni çevreyolu ve Anadolu Harikalar Diyarı çevresine taşımıştı.
Yeni hal binasının hizmete girmesi uçak seferlerini düzenleyen Ulaştırma Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi´ni karşı karşıya getirdi. Ulaştırma Bakanlığı DHMİ Genel Müdürlüğü ve uçuş seyri seferlerini düzenleyen diğer birimler Belediyeye yazdıkları yazı ile hal kompleksinin uçakların iniş güzergahında inşa edildiğini belirterek kaldırılmasını istedi?
Büyükşehir Belediyesi hal kompleksini yeni yapıldığını belirterek kaldıramayacaklarını belirtti.
İki kurum yetkilileri arasında yapılan görüşmede hal kompleksi alanında bulunan yapıların uçaklar için bir sıkıntı oluşturmadığı, yani yapılan inşaatın hava mania planına uygun olduğu mutabakatına varıldı. Hal binasının inşaat yüksekliği uçaklara engel değildi. Bakanlık yetkilileri hal binası çevresine bırakılacak olan meyve ve sebze artıklarına kuşların göstereceği ilginin uçakları sıkıntıya sokacağını belirtti.Ayrıca özellikle akşam saatlerinde hal ve içerisinde bulunan sokak aydınlatmalarının da aktif olmamasını talep etti?
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise Bakanlık yetkililerinin bu talebi üzerine ?Meyve-sebze atıklarının anlık ve günlük olarak alınması ve belli saatler sonrasında hal içerisi ve çevresindeki aydınlatmanın aktif olmaması sözünü verdi.



Çölyaklılara 7 yılda 6 bin 134 çölyak paketi dağıttı

“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler